Salariul reprezintă cea mai mare problematică cu care se confruntă românii la momentul actual. Toți locuitorii români își doresc un salariu mai mare de 2.000 de lei și nu numai, ci și un looc stabil care să ofere un salariu mai mare, întrucât un salariu mare este considerat a depăși suma de 10.000 de lei, însă aceste sume sunt remunerate doar dacă deții o funcție de conducere într-un anumit domeniu. Totuși, cât ar trebui să câștigi în anul 2023 în funcție de vârsta ta actuală?
Foarte mulți români aleg să plece în străinătate tocmai din cauza condițiilor precare pe care statul român le oferă locuitorilor săi. Toți doresc să aibă un trai mai bun, de aceea aceștia pleacă peste hotare. Din spusele românilor și din experiențele lor, hotărârea de a pleca în străinătate nu este una ușoară, întrucât este nevoie de mult curaj, iar viața de acolo nu este una ușoară din foarte multe puncte de edere, începând de la financiar, sfârșind cu psihic.
Citește mai multe despre: Alina Gorghiu confirmă noi vouchere de la stat pentru români. „Până la 5 salarii minime”
Din punct de vedere al românilor, cele mai mici salarii sunt cele considerate la 2.000 de lei. În această situație, se regăsesc foarte mulți români, care muncesc de dimineața până seara, iar salariul la sfârșit de lună nu se potrivește cu prestația serviciilor din luna repsectivă.
Bineînțeles, există și categoria salariilor medii, care se învârt în jurul a 4.000-5.000 de lei, dar sunt foarte mulți care consideră că și acesta este un salariu care nu poate fi îndeajuns de bun din varii motive. Salariile mari sunt cele considerate peste 10.000 de lei, însă această sumă este greu de atins, întrucât în categoria aceea se regăsesc funcții de conducere sau anumite locuri de muncă ce ating acel prag de 10.000 de lei.
Specialiștii au realizat un tabel în care au evidențiat ce salariu ar trebui să primească fiecare cetățean în funcție de vârsta sa, potrivit Cancan.
Cele mai bine plătite locuri de muncă sunt cele din domeniile de IT (16.467 de lei), director general de conducere (management) (15.949 de lei) de nivel superior, director IT (15.088 de lei), iar lista poate continua. Un specialist ce lucrează în industria IT încasează lunar 9.700 de lei, iar un pilot are un salariu de aproximativ 9.446. Cel mai mic salariu se întâlnește la un asistent profesor la școala de asistente (1.796 lei), urmat de un consultant social în medicină și asistență socială (1.994 lei), potrivit
Cei mai bine plătiți români sunt cei care au funcția de arhitect IT (16.467 de lei), director general conducere (management) de nivel superior (15.949 de lei), director IT (15.088 de lei). Un specialist de securitate IT încasează lunar peste 9.700 de lei, iar un pilot are salariul de circa 9.446 de lei. Cel mai mic salariu îl are un asistent profesor la școala de asistente (1.796 de lei), urmat de un consultant social în medicină și asistență socială (1.994 de lei), potrivit playlab.
Citește mai multe despre: Sondaj ROUNIT: Peste 80% din companii dau salarii între 3.000 și 7.000 de lei, dar nu găsesc muncitori Domeniile cu cel mai mare deficit