La semnalul următor va fi… anul 16. Se împlinesc 16 ani de când, pledând cauza pieței românești de artă pe lângă reprezentanții CINOA (Confédération Internationale des Négociants en Oeuvres d’Art), casa de licitație Artmark, înființată în 2008, convinge organismul profesional cu sediul la Bruxelles să îi acorde un mandat de asociere a galeriilor de artă românești în vederea aderării la CINOA și organizării pieței românești de artă după rigorile de transparență și deontologie practicate în piața internațională.
„Panta rhei” (gr.) – „Totul curge / Nimic nu rămâne neschimbat” – remarcau filosofii greci ai primelor secole creștine, așadar Artmark alege să sărbătorească oferind iubitorilor de frumos o ocazie unică: de a licita superbe instrumente de măsurare a timpului, dar și bijuterii – cu valori intrinsece, la prețuri de zeci, chiar sute de ori mai mici – fără rezerve!
Artmark anunță publicarea catalogului „Artmark 16 ani” – Licitația Aniversară de Ceasuri și Bijuterie. Evenimentul, care va avea loc la Palatul Cesianu-Racoviță din Capitală (str. C.A. Rosetti nr. 5), aduce publicului, pentru a sărbători împreună, peste 170 de ceasuri și bijuterii la unicul preț de pornire de numai 100 de euro – fără rezerve!
Iată doar cinci dintre cele mai atractive și râvnite ceasuri pe care licitația le are în această selecție. La un preț de listă de 40.000 de euro și vândut, în unele versiuni de culoare, chiar și cu 500.000 de euro, Ceasul Rolex Day Date, din aur, cu diamante și cadran Stella este disponibil în licitația aniversară a Casei A10 by Artmark cu prețul de pornire de numai 100 de euro. Este vorba despre un model de mână, bărbătesc, realizat în 1974, însoțit de cutia originală, cu zale suplimentare și broșură. Rolex a realizat foarte puține astfel de exemplare, cu acest celebru cadran pictat manual Stella.
Următoarea atracție: Ceasul Vacheron Constantin Patrimony, din aur roz de 18k, cunoscut între iubitorii de ceasuri de la noi drept „ceasul prezidențial” (se știe că era unul dintre preferatele președintelui Traian Băsescu). Este tot un model de mână, bărbătesc, însoțit de cutia originală, broșură și certificat de garanție. Are mecanism cu armare manuală, cadran fumuriu și cureaua originală, din piele neagră. Deși are un preț de listă de 21.000 de euro, în Licitația Aniversară „Artmark 16 ani” este disponibil tot începând de la numai 100 de euro (fără rezerve!).
Între vedetele licitației sunt și Ceasul Omega Seamaster Professional, serie limitată „40 Years of James Bond” (model de mână, bărbătesc, cu mecanism automatic și un cadran de culoare albastră, decorat în relief cu logo-ul „007”, însoțit de cutie, brățară originală, manual și card de garanție, realizat din oțel inoxidabil în 2006 – al cărui preț de listă este de 7.000 de euro), Ceasul Romain Jerome Moon DNA, din aur și oțel (model de mână, bărbătesc, realizat din aur roz de 18k și cu metal de pe nava spațială a misiunii Apollo 11, în anul 2005, având cureaua originală – al cărui preț de listă este de 6.500 de euro) și Ceasul Bvlgari Serpenti, din aur roz (model de mână, de damă, cu cadran din sidef, realizat în 2020, de asemenea cu a sa curea originală – al cărui preț de listă este de 7.000 de euro).
Ai mai putea citi: Icoane din epoca lui Constantin Brâncoveanu și Mihai Viteazul, scoase la licitație. Ce piese de la 1600 poți cumpăra la Artmark
La Galeriile Artmark pot fi vizitate, liber, toate expozițiile prilejuite de licitațiile casei A10 by Artmark. O invitație deschisă așadar, să descoperiți muzeul inedit din inima Bucureștiului. Zilnic, de luni până duminică, între orele 10.00 și 20.00, oferă acces la obiecte de artă excepționale, care provin din colecții private și „ies”, deci, rareori la „întâlnirea” cu publicul.
Spectacolul fiecărei licitații găzduite de Palatul Cesianu-Racoviță (din str. C.A. Rosetti nr. 5) este, de asemenea, un eveniment cu acces nerestricționat. Iubitorii de artă, istorie ori obiecte de colecție pot licita fie direct, în timpul evenimentelor cu prezență fizică, fie online, dacă își fac cont pe site-ul artmark.ro.