Este vorba despre un spor de 15 la sută pentru complexitatea muncii, de care să beneficieze funcționarii publici implicați în proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile, notează agerpres.
Întrucât respectivii funcționari au beneficiat de o majorare salarială de până la 50 la sută pentru orele efectuate în cadrul proiectelor finanţate din fonduri europene nerambursabile, ICCJ decis, marți, că ei nu pot primi şi majorarea salariului de bază cu 15 la sută, pentru complexitatea muncii.
Potrivit sursei citate, soluționarea acestei spețe a fost cerută ICCJ de Tribunalul Suceava.
Citește și Pensii 2025. Documentele care trebuie depuse până la 1 martie 2025. Anunțul Casei de Pensii
”Dacă, începând cu data de 1 ianuarie 2019, funcţionarii publici din cadrul unei agenţii teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă, care au beneficiat de majorarea de până la 50 la sută pentru orele efectuate în cadrul proiectelor finanţate din fonduri europene nerambursabile, sunt îndreptăţiţi la majorarea de 15 la sută pentru complexitatea muncii aplicată, pentru orele lucrate la funcţia de bază, la salariile de bază stabilite conform art. 38 alin. (4) din Legea cadru nr. 153/2017”, este problema înaintată spre rezolvare magistraților de la instanța supremă.
Sesizarea Tribunalului Suceava a fost admisă de ICCJ, care a decis că majorarea salariului de bază cu 15 la sută, pentru complexitatea muncii, nu poate fi acordată pentru activitatea din luna în care funcţionarul a beneficiat oricum de o majorare de până la 50 la sută a salariului de bază, pentru activitatea desfăşurată pentru realizarea unor proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile.
În aceste condiții, sporul de 15 la sută în discuție nu se mai acordă.