- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sprijin de 10.000 de euro pentru gospodării! Care sunt condițiile?

07 Oct, 09:20 • Mălureanu Rebecca
Statul oferă sprijin persoanelor vulnerabile prin montarea de panouri fotovoltaice. Proiectul va debuta pe data de 25 octombrie 2024 și este inițiat de programul RePowerEU!
Sprijin de 10.000 de euro pentru gospodării! Care sunt condițiile?

Personale vulnerabile vor fi sprijinite de stat, prin instalarea unor panouri fotovoltaice la fiecare gospodărie, scopul lor fiind de a diminua dependența energetică și cheltuielile aferente.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunțat că, proiectul va debuta cu data de 25 octombrie 2024, iar persoanele vulnerabile vor avea posibilitatea de se înscrie pentru instalarea de panourilor fotovoltaice și sistemelor de depozitare a energiei electrice. Proiectul este finanțat de RePowerEU și are în vizor acordarea ajutorului gospodărilor în producerea și gestionarea propriei energii electrice, facilitând astfel reducerea dependenței de sursele tradiționale de energie.

Sprijin prin vouchere pentru fiecare gospodărie!

RePowerEU va pune la dispoziție vouchere de 10.000 de euro pentru fiecare gospodărie ce se încadrează în condiții. Suma se împarte astfel, 5.000 de euro vor fi destinați pentru achiziționarea panourilor fotovoltaice, iar restul de 5.000 de euro pentru sistemele de stocare a energiei.

„În octombrie vom demara înscrierile în programul RePowerEU pentru persoanele vulnerabile pentru montarea de panouri fotovoltaice și capacități de stocare la un nivel de 3 KW net din perspectiva capacităților de captare a energiei electrice, de panouri fotovoltaice”, a spus ministrul la finalul ședinței de Guvern.

Sprijin de la stat în programul RePowerEU
Sprijin de la stat în programul RePowerEU

Te-ar mai putea interesa și: Angajații din IT au ajuns să ia un salariu de 20.000 de lei pe lună. Care sunt cele mai râvnite posturi din acest domeniu

Care sunt riscurile?

În ciuda beneficiilor reale oferite de proiect, ministrul a subliniat cât de importantă este prudența în selectarea firmelor care vor ocupa de instalarea panourilor. Unele companii pot profita de pe urma acestui program, implicându-se superficial și exagerând prețurile.

În cele din urmă, beneficiarii trebuie să fie corect informați și să colaboreze cu firme în care pot avea încredere pentru a avea parte de servicii de calitate. Inițiativa va contribui atât, la reducerea facturilor la energie pentru persoanele vulnerabile, cât și la sporirea și gradul de autonomie energetică a gospodăriilor din România.

Montarea panourilor fotovoltaice și a sistemelor de stocare a energiei va permite românilor să își genereze propria electricitate, ajutând astfel mediul, dar și economia locală.  Programul RePowerEU este fără doar și poate un ajutor pentru oamenii vulnerabili.

Cu toate astea, este important să rămână atenți în alegerea partenerilor de instalare, pentru a evita posibilele capcane de pe piață.

Ai mai putea citi și: Sumele ireale pe care le primesc beneficiarii de pensii speciale. CNPP anunță noile câștiguri