Programul inițiat în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov vizează identificarea soluțiilor inovatore dezvoltate de startup-uri și afaceri mici și mijlocii din domeniul mobilității urbane. Asta, pentru a răspunde provocărilor specifice orașelor implicate. Una dintre provocări este găsirea unei soluții pentru îmbunătățirea logisticii urbane a centrului istoric din Brașov.
„Una dintre provocările lansate pentru care se caută o soluție de mobilitate urbană este cea a Brașovului, pentru îmbunătățirea logisticii urbane în centrul istoric al Brașovului. Provocarea propusă de Primăria Municipiului Brașov și Asociația Metropolitană pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public Brașov vizează îmbunătățirea distribuției mărfurilor în centrul istoric al Brașovului pentru a reduce aglomerația și poluarea aerului. Startup-uri și IMM-uri active în domeniul mobilității urbane și al tehnologiei, din întreaga Uniune Europeană, vor putea propune în cadrul apelului City RAPTOR soluții concrete bazate pe tehnologii inovative, care să contribuie la rezolvarea acestei provocări. Selecția va funcționa sub forma unui apel de finanțare, cea mai bună propunere primind un buget nerambursabil din partea EIT Urban Mobility pentru a implementa în municipiul Brașov soluția propusă la nivel de proiect pilot”, potrivit comunicatului EIT.
Citește și: INS: România avea în 2023 trecut o populație activă de 8,15 milioane de persoane și 455.600 de șomeri
Proiectul funcționează sub forma unui apel de finanțare, cea mai de interes propunere primind un buget nerambursabil pentru a implementa în Brașov această soluție, la nivel de proiect pilot.
Partenerii se așteaptă la următoarele rezultate:
Apelul de finanțare al programului CITY RAPTOR este deschis până la data de 6 mai 2024, notează Economedia.ro.