- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Stațiunea din România pe care trebuie, neapărat, să o vizitezi toamna. Se află la 17 kilometri de Baia Mare, iar peisajele îți taie respirația

21 Oct, 20:11 • Toma Anca
Turiștii se bucură din plin de toamnă și au început să viziteze locurile instagramabile din România. Stațiunea pe care trebuie, neapărat, să o vizitezi în acest sezon se află în Maramureș, la Mogoşa, unde poți admira un peisaj de vis.
Stațiunea din România pe care trebuie, neapărat, să o vizitezi toamna. Se află la 17 kilometri de Baia Mare, iar peisajele îți taie respirația

Staţiunea de la poalele Munţilor Gutâi este în topul celor mai instagramabile locuri din România, iar oamenii care o vizitează, se îndrăgostesc pe loc de peisajele superbe.

Stațiunea Mogoșa se află în Maramureș

Fotografii profesionişti nu au putut rezista tentaţiei și au imortalizat culorile pastelate ale toamnei. „Deşi stilul meu fotografic preferat e portretul, nu pot să rămân indiferent la peisajul ăsta. Şi e şi unul dintre locurile mele preferate pentru relaxare sau deconectare. Eu, de obicei, toate setările le fac pe modul manual. Urmăresc diafragma, profunzimea de câmp pe care o avem în cadru, balansul de alb„, a declarat Dan Cristian Griga, fotograf, potrivit Observator News.

Toamna, pădurile din jurul stațiunii Mogoșa se transformă în adevărate opere de artă naturale. Frunzele copacilor capătă nuanțe variate de roșu, galben, portocaliu și auriu, creând un peisaj cu adevărat fermecător. Aceste culori vibrante atrag turiștii și pasionații de fotografie care doresc să surprindă această splendoare.

Staţiunea Mogoşa se află la doar 17 de kilometri distanţă de Baia Mare și intrarea pe domeniu este gratuită. Multitudinea de culori, reflectată și în apele lacului Bodi fac ca stațiunea să fie magnet pentru turiști.

Citește și: Stațiunea unică din România care face concurență Iordaniei! Este un refugiu de sănătate și relaxare

Locul din România cu cel mai curat aer

În vestul României, într-o depresiune de mici dimensiuni pe valea Moneasa, la poalele munților Codru Moma, se găsește stațiunea balneo-climaterică Moneasa, unul dintre punctele de atracție turistică din Apuseni. Aici se spune că este cel mai curat aer din întreaga țară, astfel că românii stau la cozi lungi pentru a prinde un loc de relaxare.

Apele termale din Moneasa sunt îmbogățite cu bicarbonat, calciu, magneziu, sodiu, având toate proprietăți benefice pentru numeroase afecțiuni. Stațiunea din Arad oferă tratamente precum băi calde în căzi și piscine cu apă minerală, fizioterapie, gimnastică medicală, electroterapie, masaj, împachetări cu parafină și piscine cu apă mezotermală.

Cunoscută sub numele de „Perla Apusenilor“, stațiunea din Arad a fost o destinație turistică extrem de populară în trecut. Adevărul este că și-a pierdut din strălucirea de odinioară, însă încă atrage mii vturiști din toată țara, cu toții doritori de tratamente specifice. (Citeștte AICI mai multe detalii)