Dacă ouăle rămase de la Paște se află în termenul de valabilitate, ele sunt foarte simplu de folosit în rețete delicioase. Așa cum relatează, gandul.ro, preparatele se fac simplu și rapid.
În cazul în care vă rămân ouă de Paște, aflate în termenul de valabilitate, ele sunt foarte ușor de folosit în rețete gustoase. Ouăle sunt ușor de consumat ca și ca atare, simple sau asezonate cu un praf de sare sau piper.
Salata orientală este una dintre cele mai simple și rapide variante. Pentru acest preparat, aveți nevoie de 3 ouă fierte, 300g de bacon sau costiță afumată, 8 cartofi, 1-2 cepe, 1 roșie tăiată cubulețe, măsline, și bineînțeles, sare, piper, ulei și oțet. Cartofii se fierb timp de 20 – 30 minute la coajă, iar ulterior, se curăță și se taie mărunt. Ceapa se taie și ea mărunt și se pune peste cartofi, alături de cele trei ouă fierte și măsline. Se călește costița sau baconul, timp de 10 minute, împreună cu roșia tăiată cubulețe. Totul se amestecă și se adaugă condimentele menționate. Poftă bună!
Cu ouăle rămase se mai pot prepara și cartofi franțuzești. Pentru această rețetă, ai nevoie de 1 kilogram cartofi roșii, 6 ouă (3 fierte și 3 crude), 300g de brânză de telemea de oaie, 100g cașcaval, 100g unt, 100ml smântână. Cartofii se fierb la coajă, alături de sare și piper, iar după ce se răcesc, jumătate se pasează cu blenderul sau cu telul special, iar cealaltă se taie rondele. Pe răzătoare se rade brânza de oaie, care ulterior, se amestecă cu 3 ouă crude.
Tava se unge cu unt și se pune primul strat de rondele, peste care se adaugă ouăle piureul de cartofi, amestecat cu brânză, iar ulterior, se așează cele trei ouă fierte. Se acoperă cu un alt strat de rondele, cu caşcaval ras şi cu smântână. Tava se bagă în cuptor, timp de aproximativ 30 de minunte, la 200 grade Celsius.
Citește și: Ce conține vopseaua pentru ouăle de Paște. Pericolul uriaș de pe rafturile supermarketelor din România
Pentru corăbioare din ouă umplute, aveți nevoie de 8 ouă fierte, 2 – 3 fire de ceapă verde, 2 roșii mici, 1 lingură de brânză proaspătă, 1 ardei gras roșu, 1-2 linguri de telemea rasă, 2 linguri de smântână, 2 lingurițe de muștar, sare și 8 felii de șuncă presată. Ouăle se curăță de coajă și se taie în jumătăți. Ulterior, gălbenușurile fierte se scot și se dau pe răzătoarea mică. Se adaugă telemeaua rasă, brânza, muștarul și smântâna.
Totul se pasează până la omogenizare, iar în cele din urmă, combinația se amestecă cu ceapă verde tocată mărunt. Se adaugă roșiile și ardeiul gras tăiate cubulețe și se pune sare după propriul gust. Jumătățile de ou se umplu cu această compoziție, ulterior, se prinde o jumătate de felie de șuncă cu o scobitoare.
Totodată, ouăle pot fi făcute alături de spanac, la cuptor. Preparatul este gata în 20 minute și ingredientele sunt puține și ieftine: 1 kg spanac proaspăt, 100g cașcaval ras, 8 ouă. Pentru sos aveți nevoie de 50g unt, 50g făină și 200ml lapte. Spanacul se spală și se lasă 5 minute în apă clocotită. Se scoate cu o spumieră la scurs, dar în tot acest timp, ouăle se fierb și se cojesc.
Pentru sos, untul se topește, se adaugă făina, iar după ce se desface, se pune pe foc și se toarnă laptele, amestecând continuu. Într-un vas de cuptor se pune un strat de spanac, apoi un polonic mic de sos, iar deasupra se așează ouăle. Se presară cu cașcaval și se lasă 10 minute la cuptor.
Salata de ouă este o altă rețetă perfectă! Aceasta poate fi servită ca atare sau alături de două chifle ușor prăjite. Pentru acest preparat, aveți nevoie de ouăle fierte rămase de Paște, un ou crud, ulei, sare, piper și muștar. Mai exact, din gălbenușul fiert, unul crud, muștar, ulei și sare se prepară maioneza. Ouăle fierte de Paște se taie în sferturi și se amestecă, ulterior, cu maioneza. Se poate servi alături de o salată verde cu lămâie sau cu piper deasupra.
Te-ar putea interesa și următorul subiect: Avertizare ANPC! NU cumpărați carne de miel sau ouă de pe marginea drumului sau din portbagajele mașinilor