Robert Negoiță are în vedere demolări, pentru a prioritiza proiectele sustenabile. Mai exact, Primăria Sectorului 3 are în vedere introducerea unui regulament viitor în care pentru a aproba construirea unui metru pățrat va fi necesară desființarea a trei metri pătrați de clădire existentă. Excepție fac clădirile de interes public, de învățământ, sănătate și investiții publice, potrivit Capital.
Mai multe clădiri din zona Mihai Bravu vor trebui să fie demolate, iar în zona centrală, unde procentul de ocupare a terenului cu clădiri este ridicat, nu se vor mai acorda autorizații de construire până la aprobarea unui Plan Urbanistic General, care să reglementeze corespunzător urbanismul din capitală. În acest context, pentru a construi un metru pătrat nou, va trebui demolat echivalentul a doi metri pătrați din clădirile existente.
„Avem zona ultracentrală, adică din inelul principal, de la Mihai Bravu, toată zona de centru, unde este construit excesiv şi unde nu doar că nu trebuie să mai crească nivelul de construire, de ocupare a terenului, ci (…) multe clădiri din această zonă ar trebui să dispară.
(…) Propunem într-un viitor regulament (…) pentru un metru pătrat de construit ca să îl aprobăm trebuie să desfiinţeze trei metri pătraţi de clădire existentă. Face excepţie de la această regulă tot ce înseamnă clădiri de interes public, de învăţământ, sănătate şi investiţiile publice.
Zona centrală (…) de asemenea, este urbanizată, cu un procent ridicat de ocupare a terenului cu clădiri (…). Nu vom mai autoriza nimic în perioada următoare până la aprobarea Planului Urbanistic General care să reglementeze corect şi actual urbanistic Bucureştiul. Aici (…) doar dacă demolezi doi metri pătraţi vei putea construi un metru pătrat”, a spus, joi, Robert Negoiță, în cadrul unei conferințe de presă.
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță spune că Bucureștiul are nevoie urgentă de reglementare urbanistică, pentru că planul care există este învechit și neadaptat la nevoile orașului de astăzi. Astfel, sunt așteptate propuneri pentru un regulament care să limiteze construcțiile în zonele deja dezvoltate. Negoiță vrea să demoleze inteligent, pentru a face din București un loc mai verde, mai modern și mai sănătos.
Citește și: Premieră în România! A fost inaugurat primul parc industrial cu terminal de marfă conectat la un aeroport
„Autoritatea locală intenţionează să dea alte funcţiuni zonei industriale, cu potenţial de dezvoltare. Nu este locul industriei grele, de exemplu, în Bucureşti. Industria grea în mare parte este şi poluantă. În consecinţă, partea verde nu va fi blocată deloc, pentru că este o zonă cu potenţial de dezvoltare. aștept propuneri pe tema acestui regulament care va bloca construirea în zonele deja dezvoltate.
Avem nevoie de o reglementare urbanistică (…) până acum am avut şi încă avem probleme mari pe partea de urbanism (…), iar principala sursă a acestor probleme este lipsa reglementării (…) este inadmisibil că noi nu avem reglementare, Planul Urbanistic General fiind din secolul trecut”, a subliniat Negoiță.
Citește și: Începe programul estival „Trenurile Soarelui” 2024. Iată lista trenurilor și prețurile pentru anul acesta