- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

STUDIU ALARMANT: 30% din copiii din România consuma produse cu zahăr încă din primul an de viață

06 Feb, 15:21 • Bumbeneci Diana
Un nou studiu scoate la iveală informații alarmante. 30% din copiii din România consuma produse cu zahăr încă din primul an de viață.
STUDIU ALARMANT: 30% din copiii din România consuma produse cu zahăr încă din primul an de viață

Riscul de obezitate infantilă este tot mai ridicat, în condițiile în care mulți copii din România consumă tot mai multe produse cu conținut de zahăr adăugat. Mai exact, 30% dintre copii consumă produse cu zahăr încă din primul an de viață, iar 53% dintre ei consumă dulciuri procesate și dulciuri preparate în casă, potrivit unui sondaj realizat de Almond Cake Shop, cofetărie artizanală specializată în produse din ingrediente naturale pe baza de făină de migdale fără zahăr adăugat sau îndulcitori, destinate persoanelor preocupate de alimentație sau diabetice.

30% din copiii din România consuma produse cu zahăr încă din primul an

Studiul, desfășurat pe un eșantion reprezentativ de 1.000 de părinți din diverse regiuni ale țării, a avut ca obiectiv investigarea obiceiurilor alimentare ale copiilor din România. Rezultatele au relevat că un procent semnificativ dintre acești copii sunt expuși la consumul de produse dulci încă de la o vârstă fragedă, cu consecințe potențial negative asupra sănătății lor pe termen lung, mai ales că România este printre primele locuri în UE la obezitate infantilă.

„Este alarmant să constatăm că atât de mulți copii sunt expuși la produse cu conținut ridicat de zahăr încă din primul an de viață, mai exact aproape 30% dintre ei. Totodată, aproape 40% consumă produse care conțin zahăr de la vârsta de doi ani, 16% de la vârsta de 3 ani și 17% nu consumă astfel de produse. Consumul excesiv de zahăr în aceste prime etape ale vieții poate contribui la dezvoltarea unor probleme de sănătate cum ar fi obezitatea, diabetul și cariile dentare.

De aceea, pentru a reduce impactul negativ asupra sănătății copiilor și adulților, noi la Almond preparăm prăjituri fără zahăr adăugat, făcute din ingrediente naturale, fără conservanți, potrivite pentru orice vârstă, indiferent de starea de sănătate, care pot fi consumate atât ca desert, cât și ca o masă principală, mic dejun sau cină„, declară Monica Pușcoiu, pastry chef şi co-fondator al cofetăriei artizanale Almond Cake Shop.

Totodată, studiul Almond Cake Shop relevă că, atunci când sunt acasă, în peste 53% din cazuri, copiii primesc și dulciuri procesate și dulciuri făcute în casă, în aproape 23% din cazuri nu primesc dulciuri, iar în 21% din cazuri primesc dulciuri făcute în casă.
În ceea ce privește consumul de fructe și legume, rezultatele sunt mai optimiste: în 46% din cazuri, copiii mănâncă peste 7 porții de fructe pe săptămână, iar în 34% din cazuri consumă 7 porții de legume săptămânal.

„Almond Cake Shop își asumă responsabilitatea de a contribui la educația și conștientizarea părinților cu privire la importanța unei alimentații sănătoase pentru copiii lor. Compania se angajează să ofere opțiuni sănătoase și echilibrate în gama sa de produse, promovând un stil de viață activ și echilibrat. Produsele Almond Cake Shop sunt făcute din făină de migdale și le îndulcim natural, prin piure de legume sau fructe, și sunt realizate prin preparare termică de la 100 de grade Celsius până la 170 grade Celsius, în funcție de rețetă.

Produsele sunt bazate pe făină de migdale, dar și făină de orez brun și alte ingrediente naturale din România și Belgia, printre care produse lactate cu grăsime de cel puțin 30%, unt cu grăsime de 82% și amestec de semințe și legume și fructe care permit eliminarea completă a zahărului din rețete. Astfel, copiii și adulții pot consuma prăjituri sănătoase fără nicio grijă”, explică Monica Pușcoiu, pastry chef şi co-fondator al cofetăriei artizanale Almond Cake Shop.

Aflată în zona centrală a Bucureștiului (Piața Romană, nr. 2), unde o ocupă o suprafață de 14 mp la interior și o terasă generoasă, Almond Cake Shop aduce pe piață un concept nou de deserturi sănătoase, destinate oricărei persoane și care pot fi consumate în orice moment al zilei, inclusiv ca mic dejun. Cofetăria Almond Cake Shop are în meniu peste 30 de tipuri diferite de produse, majoritatea bazate pe făină de migdale și îndulcite natural cu ajutorul piureului de fructe, sfeclei de zahăr sau al cartofului dulce. O parte dintre produse sunt potrivite și pentru diete speciale – diabet sau intoleranță la gluten, iar produsele vedetă sunt prăjiturile Green Dragon și Carrot Cake reinventat.

Prețurile produselor variază între 15 lei și 31 lei pentru prăjituri și ajung la 240 lei/kg pentru tort. În cofetăria artizanală Almond Cake Shop lucrează 7 angajați și funcționează de luni până vineri între orele 09.00 și 19.00, sâmbata între 11.00 și 21.00, iar duminica între 11.00 și 19.00.

Făina de migdale este o comoară a nutriției, aducând savoare și textură fragedă prăjiturilor pe care le realizăm. Bogată în proteine și fibre, făina de migdale reprezintă o sursă naturală de energie. Consumatorii ar trebui să știe că prăjiturile cu cremă care au o dată de expirare mai mare de 2-3 zile nu sunt făcute 100% din ingrediente naturale, dar iubitorii de dulce se pot bucura de un desert fără zahăr adăugat sau îndulcitori”, adaugă Monica Pușcoiu, pastry chef şi co-fondator al cofetăriei artizanale Almond Cake Shop.

Ai mai putea citi: Prognoza primăverii 2024. ANM anunță cum va fi vremea până pe 5 martie

Urmărește Daily Business pe Google News
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult
Alte articole
Locul de muncă care le asigură românilor un salariu de 5.500 de euro. Bonusuri: cazare gratuită şi transport inclus
Locul de muncă care le asigură românilor un salariu de 5.500 de euro. Bonusuri: cazare gratuită şi ...
Aparatul care trebuie scos din priză în timpul furtunii. Riscurile la care ne supunem dacă nu-l deconectăm
Aparatul care trebuie scos din priză în timpul furtunii. Riscurile la care ne supunem dacă nu-l deconectăm
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu în Ajunul Crăciunului
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu ...
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține gospodine
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține ...
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi