România își propune, până în 2027, o rată de angajare de cel puțin 55% pentru persoanele cu dizabilități, iar minimum 4% din angajații companiilor și instituțiilor publice cu peste 50 de angajați să fie astfel de persoane. Pentru a sprijini acest obiectiv, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale va acorda o subvenție de aproximativ 450 de euro pe lună, timp de 18 luni, companiilor care angajează persoane cu dizabilități, potrivit Antena 3 CNN.
„MMSS îşi propune ca România să atingă până în 2027 o rată de angajare a persoanelor cu dizabilităţi de cel puţin 55% din numărul total al acestora, iar cel puţin 4% din personalul companiilor şi instituţiilor publice cu mai mult de 50 de angajaţi să fie persoane cu dizabilităţi.
Una dintre măsurile de stimulare a angajatorilor pentru angajarea permanentă a persoanelor cu dizabilităţi şi a absolvenţilor din rândul persoanelor cu dizabilităţi este acordarea unei subvenţii de aproximativ 450 de euro pentru o perioadă de 18 luni”, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, publicat pe pagina de Facebook a instituţiei.
Te-ar mai putea interesa și: Marcel Ciolacu dă de pământ cu decizia C.E. privind subvențiile la energie. „România nu e obligată”
foto: subvenții
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a participat la Budapesta la Conferința de nivel înalt dedicată persoanelor cu dizabilități, având tema „You are Value!”, organizată în contextul Președinției Ungare a Consiliului Uniunii Europene.
Cu ocazia evenimentului, Bucura-Oprescu a prezentat proiectele României destinate integrării persoanelor cu dizabilități pe piața muncii, în cadrul unui panel ministerial condus de Attila Fulop, ministru de stat pentru Îngrijiri din Ungaria.
„Da, „You are value!” este mesajul corect! Fiecare dintre noi are ceva de spus, ceva de adăugat la viaţa comunităţii noastre. Împreună putem transforma dizabilitatea în abilitatea de a reuşi.
Prin grija autentică faţă de cei aflaţi în nevoie şi prin integrarea lor reală în societate şi pe piaţa muncii, punem bazele incluziunii şi demnităţii pentru persoanele cu dizabilităţi.
Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale promovează şi susţine integrarea persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa muncii. Prin programele de economie socială, iniţiativele de ocupare şi proiectele dedicate, sprijinim atât angajaţii cu dizabilităţi, cât şi angajatorii lor.
Persoanele cu dizabilităţi sunt o parte esenţială a societăţii noastre, iar abilităţile şi calităţile lor sunt o resursă valoroasă pentru piaţa muncii, chiar dacă barierele încă persistă.
Ne dorim să construim o societate în care fiecare om are şansa să contribuie, să reuşească şi să fie apreciat”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, citată în comunicat.
Te-ar mai putea interesa și: Subvenții pentru cei angajați in 2024! Sumele ajung la 2.500 lei