- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Succesul unui fermier care vinde roșii de jumătate de kilogram! „Au 500-600 de grame. Cel mai important este că sunt maturate natural”

03 Jun, 10:16 • Fundeanu Madalina
Fermierul din Tomşani care vinde roșii de jumătate de kilogram, fără chimicale. O tomată are 500-600 de grame!
Succesul unui fermier care vinde roșii de jumătate de kilogram! „Au 500-600 de grame. Cel mai important este că sunt maturate natural”

Fermierul Daniel Matei din Tomşani este primul cultivator de roșii din judeţul Prahova care a ieşit cu legume la vânzare în această primăvară. Acesta se laudă cu tomatele sale care cântăresc jumătate de kilogram bucata, conform Antena 3 CNN.

Fermierul din Tomşani care vinde roșii de jumătate de kilogram, fără chimicale

Autorităţile au sărit în ajutorul agricultorilor care s-au confruntat cu pierderi majore în urma războiului din Ucraina şi le oferă compensaţii. Doar în Prahova s-au înscris aproximativ 800 de cultivatori de tomate.

„Le punem pe cântar. Are 500-600 de grame o roşie. Dar cel mai important este că ele sunt maturate natural. Adică nu le-am influenţat cu nimic”, a declarat Daniel Matei, sâmbătă, pentru sursa citată.

Fermierul român a furat startul în fața tuturor producătorilor din Prahova şi a ieşit pe piaţă cu roşii proaspete și gigantice!

Pentru a putea să ofere spre vânzare roşii româneşti cu un gust şi parfum aparte, este nevoie de un volum uriaș de muncă şi de investiţii.

„Tot timpul am investit. Tot profitul l-am investit, ba ne-am mai şi împrumutat la început, ca să avem din ce să ne vină bani”, spune Daniel Matei, producătorul de tomate.

Ai mai putea fi interesat de: Cât câștigi la cules de căpșuni în România. „E anunțul perfect”

roșii de jumătate de kilogram
roșii de jumătate de kilogram

Calitatea legumelor este principalul motiv pentru care clienții au fost atrași ca un magnet de legumele sale.

În altă ordine de idei, un ajutor semnificativ pentru fermieri vine acum şi de la stat, special pentru cultivatorii de roşii.

„Avem ordonanţa 3/ 2024 pentru cei care au cultivat începând cu luna decembrie până în luna aprilie tomate în spaţii protejate.

Condiţia era să fie plantate până la 30 aprilie şi să ţină cultura până la sfârşitul lunii iunie, când vor primi banii, cei 1500 de euro pe cadrul Ucraina”, a declarat de curând Mita Enache, directorul Direcţiei Agricole Prahova.

Cât despre prețul tomatelor românești, acesta a scăzut foarte mult după în urma Sărbătorilor Pascale. Potrivit legumicultorilor din localitatea Matca, unul dintre cele mai mari bazine legumicole de la noi din țară, prețul unui kilogram de roșii românești a scăzut de la 20 de lei, la numai 5-7 lei după sărbători.

Vezi mai multe știri: Alertă alimentară la Kaufland! Un produs apreciat de români, retras de pe piață. Avertismentul ANSVSA