- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Suma de bani pe care o vor primi în plus românii după majorarea salariului minim. Coaliția de guvernare a luat decizia ce vizează 1 milion de angajați

28 May, 18:53 • Fundeanu Madalina
Câți bani vor primi în plus românii după ce salariul minim se va majora. Coaliția de guvernare a ajuns la un acord privind veniturile angajaților.
Suma de bani pe care o vor primi în plus românii după majorarea salariului minim. Coaliția de guvernare a luat decizia ce vizează 1 milion de angajați

Au existat numeroase discuții aprinse în Coaliția de guvernare cu privire la scutirea de taxe pentru salariul minim. Chiar și așa, PSD și PNL au reușit, într-un final, să ajungă la un numitor comun și să ia o decizie în ceea ce privește majorarea acestuia, conform Antena 3 CNN.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat creșterea venitului minim de la 3300 lei la suma de 3700 lei brut.

Care este acum salariul minim net al unui angajat din România

La momentul actual, venitul minim pe economie este de 3.300 de lei brut. Acest lucru înseamnă că un angajat plătit cu cel mai mic salariu primește, în mână, lunar, 2.080 de lei.

Guvernul României a purtat mai multe discuții până în acest moment cu sindicatele și patronatele, iar decizia la care au ajuns este că salariul minim va crește, de la 1 iulie, la 3.700 de lei brut.

Ai mai putea citi azi: Vestea momentului pentru angajații români! Ministrul Muncii anunță cine sunt persoanele care vor primi salarii mai mari de la 1 iulie

salariul minim
salariul minim

Câți bani primi românii după majorarea salariului

Scutirea de taxe a stârnit o mulțime de divergențe în Coaliție. În prezent, avem o scutire de taxe de 200 de lei din salariul minim. În acest sens, în urma majorării, un român va primi în mână 2.307 lei.

Membrii din PNL, dar și patronatele, au solicitat ca scutirea de taxe să crească la 300 de lei, pentru ca românii remunerați cu venitul minim să primească în mână 2.352 de lei.

Altfel spus, au existat tensiuni între PSD și PNL pentru o diferență de doar 45 de lei, care reprezintă suma pe care o vor primi în plus angajații cu venit minim. Mai exact, suma de 45 de lei oferită în plus pentru un angajat reprezintă aproximativ 1,5 lei în plus pe zi.

În România există, estimativ, 1 milion de angajați care sunt plătiți cu salariul minim pe economie, având în vedere faptul că numărul acestora a scăzut după ce a intrat în vigoare regula ca la doi ani de la încheierea contractului cu salariul minim pe economie, acesta să fie majorat.

Vezi mai multe știri: Investiții de peste 800 milioane de euro pentru baterii de stocare energie verde. Ministrul Sebastian Burduja anunță cine primește banii