- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Suma exorbitantă plătită de o familie pentru o cazare pe litoral. Speriați de prețuri, aproape 200.000 de români au ales Bulgaria de Rusalii

26 Jun, 10:50 • Adrian Popovici
O familie a dezvăluit că a dat 4.500 de lei pentru un sejur de 9 zile pe litoral. Din cauza prețurilor, mulți români aleg să-și facă concediile în Bulgaria sau alte zone mai accesibile.
Suma exorbitantă plătită de o familie pentru o cazare pe litoral. Speriați de prețuri, aproape 200.000 de români au ales Bulgaria de Rusalii

Românii au luat cu asalt litoralul de Rusalii, dornici să profite de vremea bună și de un weekend prelungit la mare. Stațiunile de pe litoral au fost pline până la refuz, zeci de mii de turiști urcându-se în mașini și pornind spre plajele românești. Cu toate acestea, costurile ridicate pentru un sejur scurt au fost un șoc pentru mulți. Printre cele mai scumpe destinații a rămas Mamaia, unde prețurile pentru cazare au ajuns la sume considerabile, arată Cancan.

Cu toate acestea, prețurile de pe litoral îi îngrijorează pe români. După cum arată sursa citată, o familie a plătit 4.500 de lei doar pentru cazarea de 9 zile, fără a include și alte cheltuieli precum mâncarea sau activitățile.

„Am profitat de vacanţa copiilor şi de mini weekendul de Sânziene. Stăm până sâmbătă, 9 zile. Doar cazarea 4.500 de lei”, a declarat o turistă.

Alți turiști au recunoscut că prețurile sunt destul de ridicate, unul dintre ei menționând că o zi la mare l-a costat 1000 de lei pentru întreaga familie: „Am venit vineri, a fost super frumos la mare. Liniştitor, cam scump. 1.000 de lei pe zi de familie”.

O familie a plătit 4.500 de lei pentru un sejur pe litoral
O familie a plătit 4.500 de lei pentru un sejur pe litoral

Te-ar putea interesa și: Record pe litoral în minivacanța de Rusalii! Turiștii au luat cu asalt restaurantele de la malul mării: „A fost cel mai bun weekend din istorie” 

Prețurile mari de pe litoralul românesc îi trimit pe români la bulgari

Pe parcursul minivacanței de Rusalii, plajele au fost aglomerate, iar drumul de întoarcere spre Capitală, pe Autostrada Soarelui, a fost extrem de dificil, mulți turiști petrecând ore în șir în trafic. Indiferent de ora plecării, traficul a fost infernal, prelungind considerabil durata călătoriei spre casă.

În fața prețurilor ridicate, mulți români au ales să își petreacă vacanța pe litoralul bulgăresc, aproximativ 180.000 de turiști români preferând stațiunile din Bulgaria. Totuși, cei care au rămas în România au profitat de programul „Litoralul pentru toți”, care oferă prețuri mai accesibile înainte de 1 iulie. După această dată, prețurile vor crește odată cu începutul sezonului de vârf, când se așteaptă un număr și mai mare de turiști.

Astfel, minivacanța de Rusalii a arătat din nou provocările și costurile asociate cu un sejur pe litoralul românesc, mulți turiști confruntându-se cu prețuri ridicate și trafic aglomerat. Cu toate acestea, românii au continuat să caute relaxare la mare, fie pe litoralul autohton, fie alegând alternativele mai accesibile din Bulgaria.

Citește și: Șezlonguri în rate! Românii au opțiuni dacă vor să meargă pe litoralul românesc. Cât costă să le închiriezi pentru o singură zi