Să vezi și să nu crezi! Salariul unei femei de serviciu din România poate atinge o sumă uriașă în unele cazuri, iar asta ne confirmă chiar un român. Un proprietar de apartamente se confruntă cu o situație neplăcută: a povestit că, deși plătește bani grei pentru o femeie de serviciu, aceasta nu prea face curățenie, informează cancan.ro.
Un român care deține mai multe apartamente, pe care le dă în regim hotelier, a povestit pe rețelele sociale situația neplăcută pe care trebuie să o confrunte. Mai exact, bărbatul a povestit că a angajat o femeie de serviciu pentru a face curățenie în locuințele respective, dar cu toate acestea, ea nu muncea. Mai mult decât atât, românul a precizat că o plătea cu bani grei: nu mai puțin de 6.800 de lei. Patronul s-a arătat revoltat de situație, menționând că, pe lângă salariul imens, femeia avea inclusiv transportul plătit. Clienții care au pășit în apartamente s-au plâns de curățenie.
Te-ar putea interesa și următorul subiect: Afacere de succes cu care o femeie din Cluj a dat lovitura. Prețurile sunt mici, produsele sunt la mare căutare
„Salutare tuturor! Postez sub anonimat pentru că vreau să vorbim despre un subiect delicat, dar care este destul de important într-o afacere de acest gen și care de la un timp mă depășește și nu înțeleg unde este greșeala ca să o pot repara și să pot optimiza pe mai departe acest lucru. Dețin un număr semnificativ, dar micuț pe lângă alte companii, de locații pentru regim hotelier pe care le administrez atât pe partea de online, cât și pe teren. Problema pe care o am este: curățenia.
De la un timp persoanele care se ocupă de curățenie sunt FOARTE neglijente în privința acestui lucru, am review-uri proaste efectiv pe tema asta în unele locații, proprietarii îmi bat obrazul și nu știu cum le-aș putea face să fie mai atente și mai responsabile.
Am angajat un om care să verifice pe teren zilnic curățeniile, parcă se vede ceva, dar tot nu e ce trebuie, mai ales că oamenii care fac curățenie sunt de la firmă specializată de curățenie. E vorba de bani? Nu cred. Le decontăm și transportul/orele petrecute între locații. Luna trecută a ajuns un agent la 6800 lei din curățenie, de unde mi-am dat seama că a fost cantitate și nu calitate și chiar așa a fost!
Eu nu pot să mă ocup și de scalare, să fac și pe managerul, să fac și verificări, să le fac pe toate, mai ales când am oameni angajați pentru fiecare task, dar la curățenie…jale! (exagerez). Vreau să știu părerea voastră. Cum ați proceda într-o situație similară?
Ce ați schimba? Ce ați adăuga? Orice părere e bine venită. Vreau să știu cum gândiți și voi o situație de acest gen. Vă rog să aprobați postarea. Mulțumesc!”, scrie românul.
Internauții i-au recomandat bărbatului să renunțe la angajații români și să se orienteze către cei asiatici, pentru că ar munci mai mult, dar mai ales, ar cere și mai puțini bani. O altă recomandare se referea la realizarea unui sistem de recrutare permanent, prin care proprietarul să-și facă o echipă completă.
„Nu cred că există o soluție pe termen scurt, oamenii sunt din ce în ce mai ciudați și mai neglijenți, indiferent câți bani le dai, asta nu rezolva problema, mereu vor vrea mai mult și vor considera că li se cuvine mai mult, din simplul motiv că dacă luna asta câștiga 6000 ei vor cheltui 6500 și tot așa. Ai totuși niște soluții:
1. asiatici – la cât spui tu ca plătești ăștia ar trebui să îți facă treaba buna, poate chiar la bani mai putini.
2. construiești un sistem de recrutare permanent, va dura 2-3 ani să îți faci echipa finală, dar începi și recrutezi, recrutezi, dai afară până găsești oamenii care se potrivesc nevoilor tale
3. Cauți oameni noi pe care să îi înveți – din zone de recrutare diferite de până acum”, a fost comentariul unui internaut.
Te-ar putea interesa și: Ce s-a întâmplat cu un român după ce a refuzat recenzarea? „A intrat în casa dânsului o femeie care nici bună ziua nu a dat”. Reacția instanței