- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sume colosale virate de Marcel Boloș către Casa de Pensii! ”cu respect pentru seniorii României!”

30 Sep, 22:43 • Mălureanu Rebecca
Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș a transferat sume de peste 10 miliarde de lei, promise pentru majorările la Casa de Pensii. Indexarea din 2025 va fi prinsă cu siguranță în bugetul pe anul viitor.
Sume colosale virate de Marcel Boloș către Casa de Pensii! ”cu respect pentru seniorii României!”

Luni, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că a transferat sume în valoare de 10,6 miliarde lei pentru asigurarea plății pensiilor majorate, subliniind cât de important este respectul pentru  angajamentelor financiare față de seniorii României. Diferenţa de până la 12,5 miliarde lei va fi virată pentru celelalte drepturi de asistenţă socială. Se reamintește că 3,8 milioane de pensionari primesc mai mulţi bani pe card/aduşi de poştaş după recalcularea din luna septembrie.

Transfer în valoare de 10,6 miliarde de lei către Casa Națională de Pensii

”Un nou transfer important de fonduri realizat de Ministerul Finanţelor: am procesat deschiderea de credite bugetare pentru ca 10,6 miliarde de lei să plece astăzi către Casa Naţională de Pensii, pentru asigurarea plăţii tuturor pensiilor majorate. Diferenţa de până la 12,5 miliarde lei va fi virată pentru celelalte drepturi de asistenţă socială”, a scris ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, pe Facebook.

Cei de la Casa Națională de Pensii și Poșta Română vor continua procesul de repartizare a fondurilor, în așa fel încât plățile sa se realizeze la timp.

”Ca de fiecare dată, cu respect pentru seniorii României!”

” Legea în vigoare spune foarte clar că pensiile se indexează cu rata inflaţiei şi deocamdată această lege este cea în baza căreia se va elabora bugetul pe 2025”

Marcel Boloş e de părere că Legea în vigoare exprimă clar că pensiile se indexează cu rata inflaţiei şi în momentul de față aceasta e legea în baza căreia se va elabora bugetul pe 2025.

Te-ar mai putea interesa și: Pensionarii cu vechime mare vor beneficia de noi creșteri de pensii. Află de când și pe cine dezavantajează Legea

Pensii

Ministrul Finanţelor a fost întrebat dacă vor exista bani pentru plata pensiilor indexate cu inflaţia în ianuarie.

”Eu cred că lună de lună, inclusiv una octombrie, noiembrie, decembrie, fondurile necesare pentru recalcularea pensiilor după cum ştiţi au fost asigurate şi nu s- pus problema sub nicio formă ca aceste drepturi pe care le-au dobândit pensionarii să nu fie achitate la timp”, a spus ministrul.

Boloş a precizat, despre indexarea acestora, că încă nu au început să lucreze la bugetul pe 2025.

”Haideţi să discutăm la momentul respectiv, când vom lucra pentru bugetul anului 2025. Pentru astfel de măsuri, legea în vigoare spune foarte clar că pensiile se indexează cu rata inflaţiei şi deocamdată această lege este cea în baza căreia se va elabora bugetul pe 2025”, a afirmat Boloş.

Ai mai putea citi și: Haos în sistemul de pensii! Mii de pensionari riscă să aștepte luni întregi pentru pensie!