- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sume în valoare de 100.000 de euro per an, de la AFIR. Cine poate beneficia de acești bani?

29 Jul, 18:30 • Bugiu ⁠Ana Maria
AFIR acordă 100.000 de euro per an. Cine poate beneficia de acești bani?
Sume în valoare de 100.000 de euro per an, de la AFIR. Cine poate beneficia de acești bani?

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat luni Ghidul Solicitantului și Anexele aferente domeniului de intervenție DR-33 „Înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol/ pomicol”, potrivit agro-tv.ro.

Te-ar putea interesa și: AFIR oferă finanțări de 35 de milioane de euro. Instituția anunță ce români pot primi banii

foto: cine poate beneficia de sprijinul de la AFIR

Cine poate beneficia de acești bani, prin DR-33

Suma acordată va fi de maximum 100.000 euro/an și se adresează grupurilor de producători din sectorul agricol și pomicol, care se încadrează în definiția IMM-urilor și care au fost recunoscute oficial de către autoritatea competentă și se va limita la primii 5 ani de la recunoaștere.

Proiectul DR-33 are ca obiective susținerea înființării și funcționării grupurilor de producători în vederea valorificării produselor membrilor, precum și stimularea înființării grupurilor de producători, în vederea orientării lor către performanță.

Rata sprijinului public nerambursabil va fi de 100% din cuantumul sprijinului şi nu poate să depășească 10% din valoarea producției comercializate în primii cinci ani de la recunoaștere.

Suma se acordă ca procent calculat pe baza producției comercializate anual prin intermediul grupului, cu excepția primului an, când se poate plăti grupului de producători un sprijin calculat pe baza valorii medii anuale a producției comercializate de membrii acestuia, în ultimii trei ani înainte de aderarea la grup.

Se va acorda ca procent din producția comercializată prin intermediul grupului:

  • Anul I – 10%
  • Anul II – 8%
  • Anul III – 6%
  • Anul IV – 5%
  • Anul V – 4%

Te-ar putea interesa și: Anunțul momentului: Fermierii pot primi finanțări de 1,5 milioane de euro de la AFIR. Până când se pot depune cererile