- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sumele ireale pe care românii trebuie să le scoată din buzunare pentru carnea de miel. Cine sunt cei mai mari consumatori

24 Apr, 20:26 • Cornel Ghimeșan
Doar câteva zile ne mai despart de marea sărbătoare a Paștelui, iar românii sunt în căutarea celor mai gustoase merinde. La mare cerere acum este carnea de miel, iar crescători profită din plin de această perioadă. Cât costă carnea de miel cu o săptămână înainte de sărbători.
Sumele ireale pe care românii trebuie să le scoată din buzunare pentru carnea de miel. Cine sunt cei mai mari consumatori

Apropierea sărbătorilor de Paște a condus la creșterea bruscă a prețului la carne de miel. Cu toate acestea, producătorii se laudă că nu românii sunt cei mai importanți clienți. În Gorj, mieii au început deja să fie comercializați, iar prețurile variază în funcție de preferințele consumatorilor.

Citește și: Avertisment pentru românii care vor cumpăra carne de miel de Paște în 2024. Sunt vizați cei care caută prețuri mici

Astfel, prețul pentru un miel cumpărat în viață începe de la 23 de lei pe kilogram. În schimb, pentru un animal deja sacrificat, prețurile la carmangerii se situează între 40 și 45 de lei pe kilogram. Există destui clienți, afirmă Ioan Corneliu Elena, crescător de oi din zona Tismana, județul Gorj, și membru fondator al Cooperativei agricole Animal TIS, conform adevarul.ro.

„Mieii sunt mai mari pentru că, în acest an, Paștele se sărbătorește mai târziu. Prețul este de 23 de lei per kilogram în viu, iar sacrificat, de 40 de lei. Este foarte mare cererea din țările arabe. Ei cumpără în viu, la prețul de 23 de lei per kilogram. Pentru noi este convenabil pentru că vindem în cantități mari. Asociația noastră va livra în țările arabe aproximativ 10.000 de capete. Cele mai importante livrări se vor face la vară, când este Ramadanul. Cererea este mult mai mare către țările arabe față de anii trecuți”, a precizat crescătorul de ovine.

Gorjeanul declară că primește cereri chiar din Italia, Germania și Olanda. Datorită cererii mari, cooperativa la care este asociat Ioan Corneliu Elena intenționează să construiască o fermă cu aproximativ 10.000 de oi. Finanțarea va fi asigurată prin fonduri europene.

„Suntem în lucru cu fermă. Am făcut achiziția de utilaje și acum urmează construcția fermei. Investiția este de peste două milioane de euro.Ferma va fi de creștere și îngrășare și urmează să facem și procesare. Vor fi 2.000-3.000 de capete pe ciclu, iar pe an vor fi 3-4 cicluri și se ajunge la aproximativ 10.000 de capete pe an”, explică fermierul.

Citește și: Cât a ajuns să coste carnea de miel de Paște 2024. Diferența față de anul trecut este uriașă

Urmărește Daily Business pe Google News
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult