- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sumele pe care artiștii de muzică populară le cer la evenimente. Tarifele sunt tot mai crescute în 2024

26 Jun, 14:07 • Amarie Giorgiana
Artiștii de muzică populară sunt extrem de căutați la evenimente precum nunți sau botezuri. Solicitările îi fac pe manageri să crească tarifele.
Sumele pe care artiștii de muzică populară le cer la evenimente. Tarifele sunt tot mai crescute în 2024

Artiștii de muzică populară sunt din ce în ce mai căutați la evenimente precum nunți sau botezuri. De obicei, persoanele care organizează o petrecere își doresc o atmosferă de neuitat și vor să aibă muzică de calitate, iar pentru asta, oamenii sunt nevoiți să scoată din buzunare sume mari de bani. Cei care solicită diverși artiști la un eveniment, trebuie să negocieze cu managerii și să stabilească exact genul de muzică pe care-l doresc, dar și durata pe care cântărețul trebuie să  facă show.

Sezonul nunților din 2024 a început, iar artiștii de muzică populară au scoruri din ce în ce mai crescute pentru prestații. Marile interprete din România printre care se numără Sofia Vicoveanca, Irina Loghin sau Elena Merișoreanu nu au scoruri atât de crescute și au deja planificate evenimente la care urmează să cânte.

Ce sume cer artiștii de muzică populară în 2024

Planificarea unei nunți de vis necesită mult timp, dar și un buget pe măsură. Dacă urmează să faci nunta și te gândești ce interpret de muzică populară să chemi pentru a avea o atmosferă incendiară, e necesar să-ți faci niște calcule, pentru că s-ar putea să fii surprins. Iată scorurile pe care interpreții de muzică populară le au în acest sezon al nunților.

  • Sofia Vicovenca – 1.200 €
  • Irina Loghin și Elena Merișoreanu – 1.500 și 2.000 €
  • Emilia Ghinescu – 1.500 și 2.000 €
  • Fuego – 2.200 € și 2.500 €
  • Marcela Fota – 3.000 €
  • Maria Buză & Taraf – 3.000 € și 5.000 €
  • Nicu Paleru & Taraf – 4.700 €
  • Carmen de la Sălciua – 4.500 €
  • Maria Dragomiroiu – 5.000 €
  • Vlăduța Lupău 5.000 – 7.000 €
  • Georgiana Lobonț 5.000-7.000 €

Vlăduța Lupău și Georgiana Lobonț se numără printre artistele care cer 1.500 de euro dacă susțin un spectacol solo. Însă, prețul se schimbă dacă trupa este prezentă. Atunci când se solicită prestația la un eveniment cu tot cu instrumentiști, prețul poate crește până la 7.000 de euro.

În același timp, Maria Constantin cere 8.000 de euro pentru un concert, iar prețul poate suferi modificări în funcție de locație sau de tipul evenimentului.

Citește și: Câți bani cere Florin Ristei pentru a cânta la un eveniment privat

„Oricine poate să afle tariful, iar el este decis și în funcție de zona în care este evenimentul. Poate să fie diferit. Nu cred că sunt tarife atât de mari. Există tarife pentru fiecare buget, în funcție de eveniment. Este clar că nu pot să cer aceeași bani dacă evenimentul este în București și este un eveniment restrâns, adică privat. Eu nu am de ce să mă justific nimănui, acela este tariful meu și punct. Plus de asta, eu am evenimente. Se pare că oamenii vor și așa, deci există cerință pe piață că dacă nu aș avea evenimente, atunci cu siguranță noi toți artiștii am lăsa un tarif mult mai jos”, a spus Maria Constantin, potrivit Spy News.

Citește și: Dar de nuntă obligatoriu! Mențiunea pe care o mireasă a făcut-o pe invitație i-a indignat pe potențialii participanți la eveniment: „Dacă nu-ți poți permite o nuntă, nu o faci”