Romanian
 - 
ro
Știri interne

Supa pe care o mănâncă zilnic cea mai longevivă familie din lume. Varianta ideală pentru un prânz sănătos

04 Apr, 11:59 • Amarie Giorgiana
Supa reprezintă o alegere culinară sănătoasă și delicioasă, iar un preparat de acest tip face parte din meniul zilnic al celei mai longevive familii din lume.
Supa pe care o mănâncă zilnic cea mai longevivă familie din lume. Varianta ideală pentru un prânz sănătos

Supa reprezintă o alegere culinară sănătoasă și delicioasă, iar un preparat de acest tip face parte din meniul zilnic al celei mai longevive familii din lume. Familia Melis, din Italia, a intrat în anul 2012 în Guinnes World Records cu o vârstă totală de 861 de ani adunați între cei nouă frați, cel mai în vârstă având la acel moment 109 ani. Asta a atras atenția celor interesați de secretele familiei Melis pentru longevitate, iar rețeta lor a fost descoperită: supa minestrone, notează Express.com.

Supa minestrone este un preparat tradițional italian, o supă densă și hrănitoare, care conține o combinație de legume, leguminoase și verdețuri. Toate aceste ingrediente sunt pline de vitamine, minerale, fibre și carbohidrați, nutrienți esențiali pentru o stare bună de sănătate.

Citește și: Chec cu nuci și cafea, rețeta perfectă pentru Paște. Trucul secret care îl face extrem de gustos

Chiar și medicul Tim Tiutan, din New York, a lăudat preparatul pe rețelele de socializare, spunând că reduce colesterolul și îmbunătățește sănătatea intestinală. Secretul constă în integrarea acestuia într-un stil alimentar echilibrat și sănătos.

Cum se prepară supa minestrone

Supa minestrone, un preparat de bază în dieta familiei Melis, se pregătește simplu și conține următoarele ingrediente:

  • 20 g unt
  • 1,5 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă mare, tăiată mărunt

  • 1 praz, tăiat pe lungime și feliat subțire

  • 25 g de cartofi, curățați și tăiați mărunt (sau fasole roșie)

  • 100 g varză

  • 2 bețișoare de țelină, tăiate mărunt

  • 200 g roșii tocate

  • Sare și piper, după gust

  • Supă de pui, vită sau legume (aproximativ 1 litru)

  • Opțional: 50 g paste / 1 lg pesto verde / parmezan / verdețuri.

Mod de preparare:

Primul pas este încălzirea untului și uleiul într-o oală mare. Adaugă ceapa, prazul și cartofii și lasă-le să le călească timp de 5 minute, amestecând ocazional.

Al doilea pas este adăugarea supei și celelalte legume, cu excepția țelinei. Se lasă la gătit și se amestecă din când în când pentru a evita lipirea.

Al treilea pas este ca după 30 de minute să se adauge țelina și să se continue fierberea supei încă 5-10 minute, până când legumele sunt fragede.

Ultimul pas este gustarea supei și adăugarea sării și piperul după preferință. Dacă se dorește, se poate adăuga o lingură de peste verde pentru un plus de aromă, o mână de paste, parmezan sau verdețuri.

Citește și: Rețetă. Lămâi umplute cu cremă de vanilie, un desert simplu și rapid

Urmărește Daily Business pe Google News
Tags: