Supa reprezintă o alegere culinară sănătoasă și delicioasă, iar un preparat de acest tip face parte din meniul zilnic al celei mai longevive familii din lume. Familia Melis, din Italia, a intrat în anul 2012 în Guinnes World Records cu o vârstă totală de 861 de ani adunați între cei nouă frați, cel mai în vârstă având la acel moment 109 ani. Asta a atras atenția celor interesați de secretele familiei Melis pentru longevitate, iar rețeta lor a fost descoperită: supa minestrone, notează Express.com.
Supa minestrone este un preparat tradițional italian, o supă densă și hrănitoare, care conține o combinație de legume, leguminoase și verdețuri. Toate aceste ingrediente sunt pline de vitamine, minerale, fibre și carbohidrați, nutrienți esențiali pentru o stare bună de sănătate.
Citește și: Chec cu nuci și cafea, rețeta perfectă pentru Paște. Trucul secret care îl face extrem de gustos
Chiar și medicul Tim Tiutan, din New York, a lăudat preparatul pe rețelele de socializare, spunând că reduce colesterolul și îmbunătățește sănătatea intestinală. Secretul constă în integrarea acestuia într-un stil alimentar echilibrat și sănătos.
Supa minestrone, un preparat de bază în dieta familiei Melis, se pregătește simplu și conține următoarele ingrediente:
1 ceapă mare, tăiată mărunt
1 praz, tăiat pe lungime și feliat subțire
25 g de cartofi, curățați și tăiați mărunt (sau fasole roșie)
100 g varză
2 bețișoare de țelină, tăiate mărunt
200 g roșii tocate
Sare și piper, după gust
Supă de pui, vită sau legume (aproximativ 1 litru)
Opțional: 50 g paste / 1 lg pesto verde / parmezan / verdețuri.
Mod de preparare:
Primul pas este încălzirea untului și uleiul într-o oală mare. Adaugă ceapa, prazul și cartofii și lasă-le să le călească timp de 5 minute, amestecând ocazional.
Al doilea pas este adăugarea supei și celelalte legume, cu excepția țelinei. Se lasă la gătit și se amestecă din când în când pentru a evita lipirea.
Al treilea pas este ca după 30 de minute să se adauge țelina și să se continue fierberea supei încă 5-10 minute, până când legumele sunt fragede.
Ultimul pas este gustarea supei și adăugarea sării și piperul după preferință. Dacă se dorește, se poate adăuga o lingură de peste verde pentru un plus de aromă, o mână de paste, parmezan sau verdețuri.
Citește și: Rețetă. Lămâi umplute cu cremă de vanilie, un desert simplu și rapid