- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Surpriza din Reghin, o fabrica uitată de români care cucerește Europa. 90% din producție este exportată în UE

28 Aug, 15:33 • Bugiu ⁠Ana Maria
Fabrica uitată de români, care exportă în UE 90% din producție. Artificiul folosit a fost rețeta succesului, afacerea dând lovitura peste hotare.
Surpriza din Reghin, o fabrica uitată de români care cucerește Europa. 90% din producție este exportată în UE

Cererea pe piața autohtonă devenise tot mai mică, iar o fabrică din Reghin a fost nevoită, date circumstanțele, să găsească noi modalități prin care să se reinventeze, potrivit bugetul.ro.

Aproape 90% din producție iau calea străinătății, fiind dorite în 27 de țări ale Uniunii Europene.

Te-ar putea interesa și: Așa arată MD87, cel mai valoros vehicul Dacia realizat vreodată. S-a fabricat în doar două versiuni

foto: fabrică

Surpriza din Reghin, o fabrica uitată de români care cucerește Europa. 90% din producție este exportată în UE

Fabrica de instrumente muzicale din Reghin este cel mai vechi producător din România, cu o tradiție de mai bine de 7 decenii.

Însa, chiar și când se aflau într-un moment de criză, cei de la conducerea fabricii s-au gândit la metode de soluționare a falimentului. Așa le-a venit o idee de milioane, la propriu.

Ideea care le-a venit în urma întrunirilor neîncetate a transformat fabrica din Reghin într-un succes internațional. Producătorul a creat o nouă gamă de instrumente, piese unice, făcute de la zero, după cerințele clienților și plăcerile clienților.

Astfel că, toate instrumentele sunt realizate după o tehnologie tradițională din Spania, care reprezintă o îmbinare între gâtul și corpul chitarei dintr-o bucată, spre exemplu, fapt care o face mai stabilă și mai durabilă.

„Este o chitară pe care am reinventat-o, am îmbunătăţit-o la sugestiile celui care o foloseşte. O chitară acustică, faţă de molid, spatele şi eclisa cu mahon laminat.

În ultima vreme, se preferă totuşi munca manuală pentru chitarele de high-level”, a spus Marius Harpa, director de marketing.

Așadar, în fiecare an, fabrica de produse muzicale de la Reghin produce zeci de mii de instrumente muzicale, iar mai mult de 90% sunt trimise dincolo de granițele țării noastre, mai exact, în 27 de țări din Uniunea Europeană, care doresc să obțină performanțe cu produsele românești, din Reghin.

Te-ar putea interesa și: Apare o nouă fabrică în România. Se vor face angajări din toată țara!