- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Surpriză majoră pentru șoferii care alimentează cu benzină sau motorină Petrom

30 Jul, 09:47 • Bumbeneci Diana
Petrom ieftinește carburanții. Cât costă astăzi un litru de benzină sau motorină.
Surpriză majoră pentru șoferii care alimentează cu benzină sau motorină Petrom

Petrom

, liderul pieței carburanților din România, anunță prețuri mai mici în a doua zi a săptămânii, atât pentru benzină, cât și pentru motorină. În acest sens, marți 30 iulie 2024, motorina standard și benzina standard s-au ieftinit cu 4 bani pe litru.

Petrom ieftinește carburanții

Pentru a atrage cât mai mulți clienți, Petrom a aplicat reduceri de preț pentru trei zile consecutiv – marți, miercuri și joi.

Stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, afișează marți 30 iulie 2024, următoarele prețuri: 7,36 lei pentru un litru de benzină standard și 7,44 lei pe litru în cazul motorinei standard.

 

Preț benzină la Petrom
Preț benzină la Petrom

Conform informațiilor peco-online, la stațiile Petrom din Capitală, prețul unui litru de benzină standard este cuprins acum între 7,30 ei și 7,37 lei pe litru. În situația motorinei standard, prețurile variază între 7,42 lei și 7,45 lei pe litru.

Citește și: Scumpiri majore pentru carburanți. Cât vor plăti românii pentru benzină și motorină

Preț motorină la Petrom
Preț motorină la Petrom

După majorarea de accize de la începutul lui iulie, marți 02 iulie 2024, Petrom a ieftinit benzina și motorina cu 4 bani pe litru.

Prima majorare de preț din această lună, de câte 5 bani pe litru, a fost aplicată joi, 04 iulie. Prețurile au mai urcat și pe 8 iulie cu câte 4 bani pe litru, iar în stațiile din Capitală prețul motorinei a depășit 7,6 lei pe litru.

O analiză pe site-ul peco-online reliefează faptul că diferit față de luna anterioară, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 4,8%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 17 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

Cât despre motorină, prețul mediu al unui litru a crescut cu 4,2%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 15 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

Vezi și: Lovitură pentru românii care au planificat vacanțe. Prețurile biletelor de avion explodează

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult