- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Surprize majore din partea meteorologilor. Meteo 3-5 august 2024

03 Aug, 08:14 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea în acest weekend, dar și luni. Temperaturile se mențin deosebit de ridicate, iar ploile își fac din nou apariția în teritoriu.
Surprize majore din partea meteorologilor. Meteo 3-5 august 2024

Conform noii prognoze meteo ANM, sâmbătă, 3 august, în cea mai mare parte a țării, vremea va deveni în general instabilă, însă pe timpul zilei canicula va persista în Muntenia, cea mai mare parte a Dobrogei, în sudul Moldovei și în extremitatea de sud-est a Olteniei, unde și disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, ziua în zonele de munte, local în Transilvania, Maramureș, Moldova și în dealurile subcarpatice ale Olteniei și Munteniei și pe arii restrânse în celelalte regiuni, iar noaptea, local, în special în nordul și sud-estul țării. Ploile vor avea și caracter torențial, cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…35 l/mp și vor fi condiții de grindină.

Temporar vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării, în general cu viteze de 40…50 km/h și pe arii restrânse de peste 60 km/h, dar pentru scurtă durată se va intensifica și în timpul ploilor, când va lua aspect de vijelie. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din ziua precedentă în sud-estul teritoriului, iar în rest vor fi mai scăzute, astfel maximele vor fi cuprinse, în general, între 27 și 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în Bărăgan, iar cele minime se vor situa, în marea lor majoritate, între 12 și 23 de grade.

Meteo București

Vremea va fi în continuare caniculară, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, astfel disconfortul termic va fi ridicat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 36 de grade și cea minimă va fi de 18…20 de grade. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări spre seară și noaptea când probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi în creștere. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în a doua parte a zilei, în general cu viteze de 40…50 km/h, dar posibil de scurtă durată și cu aspect de vijelie în timpul ploilor.

Poți citi și: Vremea pentru august și septembrie 2024. ANM anunță temperaturi record

meteo
meteo

Meteo duminică, în țară

Valorile de temperatură vor fi mai scăzute față de intervalul anterior în estul, sud-estul și centrul țării, iar în rest nu vor avea variații semnificative. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate și averse local în zonele montane, în Transilvania, Muntenia și Moldova și izolat în celelalte regiuni. Pe alocuri se vor semnala descărcări electrice, cantitățile de apă vor fi mai însemnate și vor fi posibile căderi de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la altitudini mari la munte, temporar în sudul Banatului și al Olteniei, precum și în Moldova, dar se va intensifica pentru scurt timp, pe spații mici, și asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 13 și 21 de grade.

Estimări meteo pentru București

Valorile termice vor fi mai scăzute decât în intervalul anterior. Cerul va fi variabil, cu înnorări și probabilitate mai ridicată după orele amiezii pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 33 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade.

Meteo luni, în țară

Vremea va fi călduroasă în sudul, vestul și local în estul țării, iar în rest valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, în nord, centru și nord-est și pe arii restrânse în rest. Pe alocuri cantitățile de apă vor fi însemnate și izolat vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 și 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade, ușor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

Meteo București

Vremea va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales spre seară și noaptea, când va crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, posibil cu unele intensificări asociate ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.

Vezi și: Canicula cuprinde România. A fost emis cod portocaliu. Zonele vizate

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult