Potrivit informațiilor furnizate de surse politice care sunt apropiate de conducerea coaliției guvernamentale, se spune că lista comună a Partidului Social Democrat și a Partidului Național Liberal cuprinde un total de 18 poziții, cunoscute sub numele de „eligibile”. În cadrul acestor poziții, social-democrații ocupă 11 dintre ele, în timp ce liberalii se regăsesc doar în 7 dintre acestea.
1. Ramona Chiriac (independentă, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România);
2. Mihai Tudose (PSD);
3. Rareș Bogdan (PNL);
4. Gabriela Firea (PSD);
5. Dan Motreanu (PNL);
6. Claudiu Manda (PSD);
7. Daniel Buda (PNL);
8. Vasile Dîncu (PSD);
9. Adina Vălean (PNL);
10. Victor Negrescu (PSD);
11. Dragos Benea (PSD);
12. Siegfried Mureșan (PNL);
13. Dan Nica (PSD);
14. Mircea Hava (PNL);
15. Maria Grapini (PUSL);
16. Vasile Blaga (PNL);
17. Gheorghe Cârciu (PSD);
18. Alina Gorghiu (PNL).
Lista nu este încă definitivă, nici în privința numelor, nici în privința ordinii de pe listă, precizează sursele politice din cele două partide.
Liderii Partidului Social Democrat și Partidului Național Liberal s-au reunit în ședințe decisive separate pentru a contura și clarifica listele candidaților la alegerile viitoare. Cu toate acestea, ceea ce ar fi trebuit să fie procese administrative s-au transformat în adevărate scandaluri politice, unde lideri importanți își exprimă nemulțumirea și chiar amenință cu demisia în cazul în care nu sunt plasați pe locuri eligibile sau dacă există riscul de a nu obține un nou mandat. Un exemplu concret este situația președintelui Consiliului Județean Timiș, care se confruntă cu aceste dileme. În timp ce tensiunile cresc în interiorul partidelor, modificări semnificative au loc și în privința listei pentru reprezentarea în Parlamentul European.