Sute de blocuri din Capitală, fără căldură din cauza unei avari la CET Grozăvești! Potrivit reprezentanților ELCEN, această acțiune impune sistarea completă a furnizării agentului termic din CET Grozăvești timp de aproximativ 8 ore, scrie economica.net.
Electrocentrale București a transmis că această acțiune de remediere a fost convenită de comun acord cu Termoenergetica.
“În cursul săptămânii anterioare, în incinta CET Grozăvești, a intervenit o fisură pe o conductă de termoficare ce a fost imediat gestionată de echipele ELCEN prin remediere provizorie, ceea ce a împiedicat eliberarea de fluid prin porul respectiv. Pentru finalizarea lucrării, s-a convenit împeună cu reprezentanții Termoenergetica, o intervenție amplă asupra conductei în data de 12 decembrie a.c.
În acest moment, echipele ELCEN se află la fața locului și desfășoară lucrările de remediere stabilite. Facem toate eforturile pentru ca această intervenție să se finalizeze astăzi. Pe parcursul efectuării lucrărilor, centrala este indisponibilizată, furnizarea de agent termic către consumatorii arondați CET Grozăvești fiind sistată. Estimăm că se va reveni spre seară în schema normală de funcționare. Vom informa în timp util cu privire la finalizarea lucrărilor”, a transmis Elcen printr-un comunicat de presă.
“Asigurăm locuitorii din București că s-a luat decizia efectuării acestei intervenții, ținând cont în primul rând de reducerea la minim a impactului acestor lucrări asupra furnizării agentului termic în locuințe: evitarea oricăror sincope în perioada Sărbătorilor de iarnă, desfășurarea lucrărilor într-o zi în care temperaturile exterioare nu sunt foarte scăzute, crearea condițiilor optime necesare asigurării continuității furnizării apei calde și căldurii”, arată Elcen, care mai spune că celelalte 3 CET-uri ale ELCEN livrează în acest moment agent termic în condiții optime pentru București.
Claudiu Crețu, noul director general al Electrocentrale București ( ELCEN ), a declarat că bucureștenii vor plăti la întreținere, la iarnă, facturi similare cu cele din sezonul trecut.
Vremea s-a răcit, în special pe timpul nopții, iar bucureștenii se gândesc deja la facturile pe care le vor avea de achitat la iarnă.
„Facturile vor fi similare, pentru că în acest moment, prețul (prețul gigacaloriei – n.r.) a rămas neschimbat, este același preț de 330 de lei, care a fost aprobat în luna martie a anului trecut, nu au fost schimbări în acest sens”, a declarat Claudiu Crețu pentru Gândul.
Directorul ELCEN mai spune că prețul gazului s-a mai temperat, iar depozitele sunt pline, pregătite pentru sezonul rece.
„Prețul gazului s-a mai temperat, față de anul trecut, iar o știre care a apărut zilele acestea, și care ne bucură, este că gradul de umplere a depozitului este de 90%, adică avem gaze în depozite, în depozitul Romgaz. Am trecut în acești ultimi doi ani prin situații critice, prin război, prin riscul de a nu avea gazele necesare, cu amenințări din zona estică (…) faptul că s-a tratat situația cu responsabilitate, faptul că avem depozitele pline, asta ne conduce spre o iarnă lină, avem de rezolvat această problemă financiară (datoria Termoenergetica către Elcen – n.r.) pe care cred că o vom rezolva, și atunci ne concentrăm pe reparații, pe funcționare”, a mai declarat Claudiu Crețu la Gândul.