- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un tânăr fermier a dat lovitura cu o super-afacere: și-a transformat ferma în spațiu de evenimente, unde se organizează nunți într-un decor demn de Vestul Sălbatic

05 Jul, 22:20 • Stefan Simion
Un fermier din Brăila a avut o idee ingenioasă atunci când a constatat că activitatea de creștere a animalelor nu-i mai aducea niciun profit: să transforme spațiul ocupat de fermă în spațiu de evenimente private cu specific rustic. Recent, la fosta fermă a avut loc prima nuntă, organizată în stil western.
Un tânăr fermier a dat lovitura cu o super-afacere: și-a transformat ferma în spațiu de evenimente, unde se organizează nunți într-un decor demn de Vestul Sălbatic

Tânărului fermier Marius Coadă, din comuna brăileană Movila Miresii, i-a venit ideea să își transforme ferma în spațiu de evenimente atunci când prietenii au început să-l roage să se strângă la el la un grătar și la un pahar de vorbă. Și nu regretă, pentru că spațiul inedit de evenimente are mare succes.

Recent, la ferma „de la coadă”, care se află la 22 km de Brăila, a fost organizată o nuntă inedită – în mijlocul naturii și cu elemente de tradiție românească: nuntașii s-au înfruptat cu mâncăruri tradiționale, pregătite la fermă din ingrediente naturale, ba chiar și candy bar-ul a fost tradițional, constând în plăcinte și cornulețe. În plus, mireasa a fost furată… pe un cal.

De la producția de animale la agroturism

Marius Coadă a achiziționat ferma în 2018, iar acum reunește mai multe specii de animale și are în mod deosebit scop didactic.

Eu am cumpărat ferma în 2018, am tatonat terenul cu creșterea animalelor, dar nu a fost profitabil, am ieșit în pierdere pentru că nu aveam pământ. Deținem ferma de un hectar și atât. După pandemie ne-am reorientat.

Prietenii ne spuneau că vor să vină pe la noi pentru că nu aveau unde merge în altă parte. Ulterior, aveam din ce în ce mai mulți vizitatori, de la școli, familii cu copii, și ne-am axat pe partea aceasta agroturistică. Ne-am dat seama că potențialul fermei nu este pentru producția de animale, ci pentru agroturism.

În 2022, am dat drumul la conceptul de fermă pedagogică și atunci am înmulțit numărul de specii și am împuținat numărul de capete. Facem evenimente pentru copii, avem un tur prin fermă, iar copiii împreună cu unul dintre fermierii noștri descoperă animalele de fermă. Fac plimbări cu caii, au ateliere de morărit, am deschis primul punct gastronomic din Brăila și avem cu ce să producem mâncarea. Nunta pe care am găzduit-o a fost tot pe baza produselor din fermă, adică meniul propriu-zis a conținut produse făcute de noi în fermă”, a povestit Marius Coadă pentru agrointel.ro

fermier

Ferma este cunoscută sub denumirea „ferma de la coadă”, dar denumirea nu provine, așa cum ne-am aștepta, de la numele proprietarului, ci de la faptul că se află la capătul localității și sub această denumire o cunosc localnicii.

Citeste si O afacere din comunism revine la viață! Produsul care trezește nostalgia tuturor costă acum doar 5 lei în supermarketuri

Doi tineri care au vizitat ferma de nu mai puțin de… 12 ori într-un an au decis că este locul ideal în care să petreacă în cea mai importantă zi din viața lor, ziua în care își unesc destinele.

Nunta a apărut ca urmare a cererii celor doi miri de a-și face evenimentul în fermă. Ei au fost anul trecut în ferma noastră de vreo 12 ori, pe când media de revenire a unei familii este de două ori. Inițial am crezut că este o glumă, mai ales că știam că terasa noastră nu poate găzdui mai mult de 60 de persoane.

Când am văzut că cei doi însurăței insistă, am încercat să restaurăm o veche hală și acolo a avut loc evenimentul cu aproximativ 80 de persoane. Nunta a avut meniul bazat pe produsele din fermă, noi afumăm mușchiul, șunca, în mod tradițional, brânza la fel, o facem ca pe vremuri în săculeți”, a povestit tânărul.

Ferma s-a ocupat nu doar de mâncărurile de bază, ci și de candy bar, prăjiturile fiind unele tradiționale, plăcinte și cornulețe.

Citeste si De la un vis din liceu, la o adevărată afacere în prezent. O familie a dat lovitura cu săpunuri handmade, care se vând și în Islanda. Maryiln Soap, un adevărat bussines

Tags:
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult