Există locuri în care accesul la internet prin serviciul roaming a crescut semnificativ. Din fericire, pot fi utillizate și alte metode mai puțin costisitoare, în acest caz, scrie observatornews.ro.
Un telefon mobil nu poate fi folosit în străinătate utilizând numărul pe care îl folosim în România dacă nu avem serviciul de roaming activat. Prin roaming se înțelege serviciul care ne permite să folosim cartela și internetul pentru a comunica atunci când plecăm în străinătate.
Pe de altă parte, există, totuși, locuri în care serviciul de roaming este extrem de scump. Spre exemplu, poate doar câteva minute pe Instagram, 1 MB de internet costă 9 euro.
De exemplu, în țările din afara Uniunii Europene, o cartelă cu 5 GB de internet pentru Emiratele Arabe Unite costă în jur 13 dolari.
În Statele Unite, 1 MB de internet poate costa chiar și 9 euro, iar o cartelă cu 5 GB de internet costă 16 dolari.
În Iordania, o cartelă cu 5GB de internet poate costa chiar și de 20 de dolari.
Te-ar mai putea interesa și: Ana Hotels redeschide hotelul Europa din Eforie Nord. Acesta a fost modernizat după o investiție de 14 milioane de euro
Există, însă, și alte variante. Spre exemplu, în locul serviciului de roaming putem opta pentru cartela e-Sim.
Aceasta reprezintă varianta cea mai puțin costisitoare atât din punctul de vedere al accesibilităţii, precum și din punct de vedere al costurilor atunci când călătorim, mai ales în afara spaţiului european.
Înainte de a achiziționa cartela e-Sim, trebuie să vă asigurați că telefonul dispune de două intrări de cartelă. Pentru a accesa această cartelă este nevoie de scanarea unui cod QR și de instalarea unei aplicații, în funcție de operatorul ales.
Parlamentul European și țările membre au decis să elimine taxele de roaming. Totuși, mai durează până când vor fi eliminate tarifele pentru apelurile internaționale.
Proiectul va intra în vigoare începând din anul 2027. Peste trei ani nu se vor mai plăti taxe suplimentare pentru telefonie, mesaje text și internet mobil în alte țări din UE. Conform informațiilor făcute publice de șefii UE, măsura va intra în vigoare în cele 26 de țări, plus Islanda, Liechtenstein și Norvegia. În aceste țări veți putea vorbi cu cei de acasă, ori invers, fără a mai plăti taxele suplimentare la roaming.
Vezi mai multe știri: Republica Moldova și România se unesc prin sistemul energetic. A început construcția Liniei Electrice Aeriene