Hala Laminor ste o locație nouă pe radarul târgurilor de Crăciun din Capitală. Aceasta se localizează la ieșirea din București, în zona Republica, în apropierea stației de metrou cu același nume. Pentru a putea ajunge acolo, există și un autobuz special tip party bus cu luminițe și muzică de Crăciun, care te duce gratis la poarta târgului și care pleacă și ziua, dar și pe timp de seară de la Piața Unirii (Horoscop) și oprește în mai multe stații din oraș.
La intrarea în târg, pe dreapta te întâmpină biroul de vânzări pentru complexul rezidențial Hils, compania imobiliară a lui Ionuț Negoiță, fratele primarului din sectorul 3 care a organizat acest târg. Imediat în stânga este Hala Laminor, loc în care primăria de sector a investit 140 de milioane de euro pentru renovare. Înainte de a intra, poate ar trebui să știi că locația nu are autorizație pentru incendiu, greșeală care a costat Algorithm Construcții S3, firma care administrează hala, 60.000 de lei. Dar cum românii se dau în vânt după Moș Crăciun, gogoșele însiropate și miros de cârnați și de pomana porcului, neregulile nu-i mai sperie.
Laminor Winter Wonderland are atracții de Crăciun atât în interior, în hală, cât și în exterior, adică indoor și outdoor, spus în termeni de 2023. La intrarea din curtea halei te întâmpină ploaie de luminițe așezate pe verticală, dar și mirosul greu de mici și de carne, ce m-au dus instant cu gândul la bâlciurile la care mergeam în copilărie. Eu am ales să-mi iau câțiva prieteni și să merg într-o duminică seară, de la ora 20:00, deci cumva pe final de program, având în vedere că la ora 10:00 se dă stingerea la târg.
Acest râtg are niște amenajări peisagistice exotice cu care și alte administrații din România s-au remarcat de-a lungul anilor, dar hala este chiar decorată cu destul de mult bun gust, este spațioasă și are atracții pentru toți membri familiei. Copiii se pot întâlni cu Moș Crăciun, pot face poze cu el și îi pot împărtăși lista de dorințe, în vreme ce adulții se pot delecta hotdogi, mâncare tradițională, cozonaci, cârnați, mici, pastrame și toată paleta de cărnuri, deserturi bune – papanași, clătite, gogoși, turtă dulce, fornetti, dar și altele care nu-mi mai vin acum în minte.
Ai putea fi interesat și de: Cât costă o oală cu 20 de sarmale la firmele de catering. Ce buget trebuie să aloci pentru un meniu complet de Crăciun care să conțină preparate din porc și deserturi
Prețurile de la acest târg sunt mai ieftine față de cele din Parcul Drumul Taberei (West Side Christmas), cu aproximativ 20-30%. Un aspect negativ, însă care nu poate fi evitat, este aglomerația, însă este foarte aerisit, civilizat, curat, atât în interior, cât și în exterior, unde se află și un patinoar.
Ai putea fi interesat și de: Care este bugetul familiei pentru cadourile de sărbători și ce-și doresc copiii de Crăciun. Ce poți face cu 195 de lei?