- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Autoritățile locale încep pregătirile pentru Târgurile de Crăciun. Orașul din România aflat pe podium în Top 20 cele mai frumoase Târguri de Crăciun

02 Oct, 22:54 • Stefan Simion
Deși ne mai despart două luni de sezonul rece, în marile orașe ale României, dar și ale Europei autoritățile locale încep deja să se pregăteasă pentru Târgurile de Crăciun. Ca și în anii anteriori, și în acest an Craiova se pare că va avea cel mai spectaculos târg. Și cum românii știu deja acest lucru, s-au grăbit să își rezerve cazări pentru perioada respectivă cu două luni înainte, astfel încât aproape 80% din locurile de cazare din Craiova sunt deja epuizate la început de octombrie.
Autoritățile locale încep pregătirile pentru Târgurile de Crăciun. Orașul din România aflat pe podium în Top 20 cele mai frumoase Târguri de Crăciun

În Top 20 Târguri de Crăciun realizat de site-ul europeanbestdestinations.com, târgul de la Craiova ocupă locul 2. Potrivit descrierii de pe site, acesta a fost de 4 ori la rând premiat ca fiind printre cele mai spectaculoase Târguri de Crăciun din Europa.

Și în 2024, Târgul de Crăciun de la Craiova va fi unic și magic. Sania Moșului va zbura deasupra vizitatorilor

Cei care vor ajunge în acest an la Craiova, în perioada sărbătorilor de iarnă, vor admira căsuțele de Crăciun unice și magice, un brad spectaculos, printre cele mai frumoase lumini din Europa și vor putea patina pe  unul dintre cele mai frumoase patinoare din Europa

„Sunt niște căsuțe noi, special făcute pentru ediția de anul acesta de Crăciun, cu un mic orășel galactic. Trebuie gândite ca niște căsuțe sciene-fiction, inspirate din ceva din viitor”, a explicat sculptorul Gabi Rizea la Pro TV.

În 2024, tema Târgului de Crăciun de la Craiova este „Frumoasa și Bestia”. Vizitatorii târgului vor avea ocazia să se dea în cea mai înaltă roată panoramică din România și să se delecteze cu preparate delicioase din bucătăria tradițională românească. Bucătari din 12 țări vor găti pentru vizitatorii târgului.

Citeste si Goana după vacanțele de iarnă a început: Românii își aleg destinațiile preferate. Cât costă o noapte de cazare în Poiana Brașov

Atmosfera de poveste va fi completată de peste 2 milioane de beculețe. Iar sania moșului va zbura deasupra vizitatorilor.

Târgul de Crăciun Craiova 2024 va avea loc între 15 noiembrie și 5 ianuarie, iar cazările sunt rezervate încă din prima parte a anului. Astfel, la început de octombrie 70-80% dintre locurile de la hoteluri sunt rezervate.

Târg de Crăciun Craiova
Târgul de Crăciun de la Craiova

„Pentru perioada târgului de Crăciun, 70-80 la sută sunt deja rezervări, se vor ocupa în întregime”, spune Anca Mâtca, manager hotel, potrivit sursei menționate anterior.

Târgul de Crăciun de la Sibiu va începe pe 15 noiembrie, cel din Timișoara își va deschide porțile pe 30 noiembrie, iar pentru cel din Brașov va trebui să mai așteptăm până pe 1 decembrie.

Târgul de Crăciun de la Budapesta, cel mai frumos din Europa

Potrivit European Best Destinations, cel mai frumos Târg de Crăciun din acest an este cel din Budapesta. Locul 2 este ocupat de târgul de la Craiova, iar locul 3 de târgul din orașul francez Metz. Pe locurile 4 și 5 se află cele din Poznan (Polonia), respectiv Montbeliard (Franța). Spectaculosul târg de la Viena ocupă doar locul 14.

Citeste si Cum să îți pregătești locuința pentru iarnă, pas cu pas. Ghidul complet

Târgul de Crăciun din capitala Ungariei a fost desemnat de patru ori cea mai bună destinație europeană de sărbători.

Târgul de Crăciun din Budapesta
Târgul de Crăciun din Budapesta

Majoritatea târgurilor de Crăciun din Europa se vor deschide în a doua jumătate a lunii noiembrie. O vizită la Budapesta, Viena sau Praga, în perioada târgurilor, va costa între 300 şi 800 de euro de persoană.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult