- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Tarife de autobuz surprinzător de mici în România: Unde plătești cel mai puțin

19 Sep, 20:34 • Preda Silvia
Transportul în comun este principala opțiune de deplasare pentru mulți români. În câteva localități din România sunt bilete de autobuz și tramvai la prețuri foarte mici.
Tarife de autobuz surprinzător de mici în România: Unde plătești cel mai puțin

Pe baza indexului T.R.A.I. a fost întocmită o ierarhie a localităților din România în funcție de costurile pe care le au locuitorii pentru a folosi transportul în comun, scrie Bugetul. Indexul integrează informații obiective, obținute din surse precum Google Traffic, Google Places, Airly și Storia, dar și perspective subiective ale locuitorilor din zonele incluse în platformă.

Percepția locuitorilor asupra transportului public este esențială pentru a înțelege nevoile și așteptările comunităților. Clasamentele realizate pe baza indexului T.R.A.I. reflectă atât succesele, cât și provocările pe care le întâmpină locuitorii la capitolul mobilității urbane.

Diferențele între orașe și cartiere subliniază necesitatea de a continua investițiile în infrastructura de transport pentru a asigura un nivel de accesibilitate ridicat pentru toți locuitorii României”, a declarat Monica Dudău, Senior Marketing Manager Storia & OLX Imobiliare.

Orașele din România unde sunt cele mai ieftine bilete pentru transportul public

Brașov, Târgoviște și Sibiu sunt principalele orașe din România în care locuitorii consideră că transportul în comun este accesibil.

La polul opus se află Călărași, Alexandria și Drobeta-Turnu Severin, unde oamenii consideră că există dificultăți majore în privința accesului la transportul public.

Cât costă cel mai ieftin bilet de autobuz din România
autobuz

Citește și: Veste proastă pentru pensionari şi veterani ori văduve de război. Când se vor introduce cardurilor de transport cu trenul

Brașov este considerat cel mai accesibil din perspectiva transportului în comun. Pe locul al doilea se află Târgoviște, cu un scor de 83,2, ai cărui locuitori sunt și ei mulțumiți de accesul la sistemul de transport în comun. Locul trei este ocupat de Sibiu, cu un scor de 83 de puncte.

București se află abia pe locul patru, cu 81,5 puncte.

Clasamentul este completat de orașele Râmnicu Vâlcea, cu un scor de 80,7, Galați, cu 80,5, Buzău și Iași cu un scor de 80,2 puncte.

Miercurea Ciuc (61,4), Slobozia (63,9), Giurgiu (68,4), Botoșani (69,1), Deva (69,3), Tulcea (69,3) și Piatra Neamț (70,1) sunt alte orașe care necesită atenție în ceea ce privește transportul în comun.

Se modifică legea privind accesul animalelor de companie în mijloacele de transport.

Animalele de companie vor putea călători cu transportul în comun, dacă sunt ținuți în lesă și nu pun în pericol siguranța celorlalți călători. Noua regulă se va respecta în toată țara, dar, momentan, a intrat în vigoare în București.

Vezi și: Șoferii sunt obligați să respecte noile reguli! Se schimbă legea privind accesul animalelor în transportul public