- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Taxe de peste 6.000 de lei pentru români. Noua grilă prevede plăți de 5 ori mai mari

05 Aug, 10:38 • Bugiu ⁠Ana Maria
Se măresc taxele exponențial pentru acești români! Ministerul Justiției a propus o nouă grilă.
Taxe de peste 6.000 de lei pentru români. Noua grilă prevede plăți de 5 ori mai mari

Cei care au datorii vor resimți o povară financiară și mai mare, întrucât executorii judecătorești au decis să majoreze taxele, în unele cazuri chiar de cinci ori, potrivit observatornews.ro.

Te-ar putea interesa și: Marcel Boloș, anunțul serii despre taxele românilor: „Nu se pune problema creșterii taxelor și impozitelor”

foto: se măresc taxele

Taxe de peste 6.000 de lei pentru români

Ministerul Justiției a propus o nouă grilă de onorarii minime pentru executorii judecătorești, în concordanță cu creșterile recente ale tarifelor avocatilor. Un executor va încasa, astfel, pentru o ședință de consultanță, 100 de lei. Suma este de 5 ori mai mare, față de cum era până acum.

Unii avocați spun că este posibil ca, în unele cazuri, costurile suplimentare să fie duble față de datorie.

„Erau vreo 20 şi ceva de milioane şi ei au ajuns la vreo 400 şi nu ştiu cât de milioane. Ştiu că pur şi simplu am rămas blocat că aveau o adresă de Târgovişte şi au zis că i-a costat drumul de la Târgovişte până la mine 60 de milioane.

Zic, dar cu ce au venit cu avion personal, cu ce au venit. Când am cumpărat maşinile atunci au apărut. Mi-au cerut cheile şi actele”, a spus un păgubitor executor.

Această decizie va pune mai multă greutate și frustrare pe umerii românilor, care deja se chinuiau cu banii. Acum, mulți dintre ei vor plăti de 5 ori mai mult decât până acum.

„Nu am văzut în viaţa mea, şi vorbim aici de zeci de mii de dosare de executare silită de pe tot teritoriul României, un executor judecătoresc care să îşi stabilească către zona minimală sau cea intermediară, ci de fiecare dată onorariile au fost stabilite la valoarea maximală”, adaugă avocatul Adrian Cuculis, potrivit sursei citate.

Te-ar putea interesa și: Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre taxe și impozite. Ce urmează să se întâmple în 2025