- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Te gândești la schimbarea carierei? Specialiștii dezvăluie perioada ideală din an pentru a căuta un loc de muncă

06 Sep, 21:14 • Preda Silvia
Rata şomajului înregistrată la nivel naţional a fost de 3,09%, la sfârşitul lui iulie 2024, mai mare decât cea din luna anterioară cu 0,03 puncte procentuale. Numărul total de şomeri la finele lunii iulie 2024 a fost de 248.767, mai mare cu 2.492 de persoane faţă de cel înregistrat la finele lunii anterioare. Care sunt cele mai bune perioade din an pentru a căuta un loc de muncă?
Te gândești la schimbarea carierei? Specialiștii dezvăluie perioada ideală din an pentru a căuta un loc de muncă

Cauți un loc de muncă? Specialiştii sunt de părere că cea mai bună perioadă pentru angajare este acum, în lunile septembrie şi octombrie, dar şi în prima lună din an. E perioada în care multe companii deschid posturi noi, informează Antena 3 CNN.

Un rol important în alegerea unui loc de muncă joacă beneficiile oferite de angajator.

Pentru angajați contează foarte mult bonul de masă, acest ajutor nesperat pe care statul îl oferă prin intermediul angajatorilor. Să-și asigure o masă caldă este esențial în fiecare zi. Contează programul flexibil și celelalte servicii, de la abonamente la transport în comun, la abonament la sală”, spune Adrian Negrescu, analist financiar.

Citește și: România, pe ultimul loc alături de Portugalia la creşterea economică în UE. Cifre oficiale Eurostat

Cele mai bune perioade din an pentru a căuta un loc de muncă

Tineri fără loc de muncă
Rata şomajului în rândul tinerilor a ajuns să depăşească peste 20%

În perioada concediilor, angajatorii din retail şi HoReCa au nevoie de personal. „Perioada vacanței de vară și zilele libere de iarnă sunt ceva mai lente din punctul de vedere al aplicărilor. Excepție fac acei candidați care au pregătire sau doresc să lucreze în aceste joburi sezoniere”, a declarat Ana Călugăru, director de comunicare.

Cu toate acestea, rata şomajului în rândul tinerilor a ajuns să depăşească peste 20%.

Cele mai multe locuri de muncă sunt postate de angajator după ce vacanţa de vară se termină, iar listarea joburilor crește cu 16% între iulie și octombrie.

Vezi și: Studiu Eurostat: Aproape 1 din 10 locuitori ai UE nu îşi permite o masă adecvată. În România, procentul e de 23%