- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Telefonul vechi pe care mulți colecționari îl caută. Dacă îl ai acasă, poți obține o avere pe el

20 Feb, 20:12 • stefan.vlad
Telefonul vechi pe care mulți colecționari îl caută. Odată cu trecerea anilor, telefoanele mobile au devenit tot mai performante, iar românii plătesc sume foarte mari pentru a-și cumpăra ultimul model de smartphone. Însă, un model vechi de iPhone este super căutat de colecționari, iar dacă îl ai acasă, poți obține o avere pe el.
Telefonul vechi pe care mulți colecționari îl caută. Dacă îl ai acasă, poți obține o avere pe el

Telefonul vechi pe care mulți colecționari îl caută. Chiar dacă au apărut alte modele noi, colecționarii sunt dispuși să plătească și 35.000 de euro pentru primul telefon Apple.

Telefonul vechi pe care mulți colecționari îl caută

iPhone 1, cunoscut și sub numele de iPhone 2G, a fost primul smartphone al Apple, lansat în 2007 exclusiv pentru piața din SUA. Avea un ecran tactil fără tastatură fizică, o cameră foto de 2 megapixeli, un player de muzică bazat pe iTunes și capacități de mesagerie și navigare pe internet.

Acesta era conectat prin intermediul tehnologiei GSM quad-band cu EDGE. iPhone a fost anunțat în ianuarie 2007 și a fost pus în vânzare la 29 iunie 2007. A fost declarat „Invenția anului” de către revista Time în 2007 și avea un preț de pornire de 499 de dolari.

În octombrie 2022, primul iPhone a fost vândut la licitație pentru 39 339,6 dolari, depășind toate așteptările. Echipat cu un ecran de 3,5 inci și o cameră din spate de 2 megapixeli, dispozitivul era încă funcțional, ceea ce îl făcea și mai atractiv pentru colecționari. Sunt șanse mari ca noul său proprietar să aleagă să îl păstreze în ambalajul original și să urmărească creșterea valorii sale în timp, potrivit PRO TV.

Și Motorola 8000x se vinde cu prețuri care pornesc de la 4.000 de euro. De asemenea, Nokia Sapphire 8800 are un preț de vânzare pentru cunoscători care pornește de la 3.400 de euro. Acum, Nokia 7700 care poate fi vândut chiar și pentru 2.500 de euro. De asemenea, telefonul Ericsson R290 are un preț de 2.000 de euro, în timp ce prețul pentru un Nokia 3310 poate fi de peste 1.500 de euro.

Citește și: Când „expiră” telefonul tău mobil? Iată cu poți să verifici ce durată de viață are dispozitivul tău

Cu cât se vinde în 2023 un Nokia 3310

Nokia 3310 a fost, cu ani în urmă, cel mai căutat telefon mobil de pe piață. Dincolo de mini-jocurile propuse, modelul finlandezilor spulbera concurența printr-o baterie extrem de reușită, care rămânea încărcată pentru mult timp și un design simplu și eficient.

Pe platformele dedicate anunţurilor de vânzare şi cumpărare, unii utilizatori vând acum (sau cel puţin încearcă) telefoane Nokia 3310, pentru nostalgici, cu preţuri care ajung până la 15o de euro, deşi sunt destule anunţuri cu oferte la preţuri mai mici.

Vând telefon vechi NOKIA 3310, din anul 2000. Este în stare foarte bună”, conform unui anunț postat pe OLX. Vânzătorul cere 150 de euro și precizează că prețul este negociabil.

Nokia 3310 s-a lansat pe piață la 1 septembrie 2000. Produs în fabricile Nokia din Finlanda și Ungaria, acest model era extrem de rezistent, caracteristică pentru care a rămas în istorie și a devenit subiectul multor glume pe Internet. În agenda telefonului puteau fi salvate 100 de contacte. Mai mult, utilizatorii puteau accesa site-uri WAP și seta un screensaver, caracteristici care astăzi par banale, dar care, pentru acea vreme, erau o adevărată inovație.