- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Temeri majore cu privire la scăderea pensiilor. Simona Bucura Oprescu, anunț major pentru 5 milioane de români

07 Aug, 10:13 • Bumbeneci Diana
Ministrul Simona Bucura Oprescu a lămurit problema recalculării pensiilor. Oficialul Guvernului României a pus punct tuturor speculațiilor referitoare la micșorarea unor pensii.
Temeri majore cu privire la scăderea pensiilor. Simona Bucura Oprescu, anunț major pentru 5 milioane de români

După ce în ultima perioadă s-a tot speculat faptul că românii vor avea pensii mai mici după recalculare, ministrul Muncii nu a mai rezistat şi a dat o nouă declaraţie. Simona Bucura Oprescu anunță că românii nu vor rămâne cu venituri mai mici.

Simona Bucura Oprescu, anunț major privind pensiile

În ultima perioadă, au existat multe informaţii potrivit cărora o parte dintre români vor avea pensii mai mici, însă Simona Bucura Oprescu a făcut noi declaraţii despre cel mai important subiect al momentului pentru bătrânii din România.

Ministrul Muncii a ținut să explice clar faptul că deciziile de recalculare a pensiilor vor începe să ajungă la pensionari începând cu 16 august. Până în ultimele zile ale lunii august, toţi seniorii vor avea în mână actul care le va arăta exact ce venit vor avea din septembrie 2024. De asemenea, Simona Bucura Oprescu a dorit să pună punct speculaţiilor legate de micşorarea anumitor pensii, asigurându-i pe bătrânii din România că acest lucru nu se va întâmpla.

„Colegii de la Casa Naţională de Pensii au finalizat procesul de reevaluare a dosarelor de pensii, asta înseamnă că în acest moment toate datele sunt în sistemul informatic. Sunt în plin proces de recalculare, colegii de la casele teritoriale de pensii, deja, în acest moment, au început listarea deciziilor de pensionare.

Deciziile de recalculare vor ajunge în perioada 16-31 august la pensionari. În septembrie ajunge pensia recalculată în baza principiilor noii legi a pensiilor. Important este că fiecare pensionar să ştie că în urma recalculării, nicio pensie nu va scădea”, a declarat ministrul Muncii, la România TV.

Citește și: Veste majoră pentru pensionari. Simona Bucura Oprescu: „Vor fi pensionari care, după 1 septembrie, vor avea categoric avantaje”

Simona Bucura Oprescu, despre pensii
Simona Bucura Oprescu, despre pensii

Ministrul a mai prezentat și documentul pe care românii îl vor primi după jumătatea lunii august, explicând că este un formular cât mai simplu pentru ca fiecare senior să poată verifica uşor datele prezentate în acesta.

Pensionarii cu vechime de peste 25 de ani vor avea pensii mai mari

După ce ministrul Muncii a asigurat pensionarii din România că veniturile lor nu vor scădea după recalculare, aceştia aşteaptă cu nerăbdare să afle sumele pe care le vor primi din toamnă. Conform datelor oficiale, noua lege a pensiilor prevede venituri mai mari pentru cei care au vechime în muncă de peste 25 de ani.

În noua formulă de calculare a pensiilor se iau în considerare și alte tipuri de venituri decât erau incluse până acum. Este vorba despre prime, sporuri, ore suplimentare sau al 13-lea salariu.

Citește și: Decizie pentru pensionarii care nu au depus adeverințele la CNPP. Simona Bucura Oprescu anunță data limită

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult