Chiar dacă temperaturile scad de la o zi la alta, iar sezonul rece bate la ușă, doi tineri din Buzău culeg căpșuni din câmp ca în mijlocul verii, iar fructele sunt chiar mai dulci și aromate. Doi tineri din Buzău, foști studenți la Agronomie, au pornit de la zero o afacere care s-a dovedit a fi un succes, anume plantarea de căpșuni în câmp, pe o suprafață care se întinde pe două hectare.
Toată lumea știe faptul că aceste fructe sunt coapte și culese doar în spații protejate și vara, însă, în localitatea Săhăteni, pe un câmp, tinerii aceștia din Buzău au găsit cheia succesului. O dată la două zile sunt culese fructe dulci de care oamenii se pot bucura chiar și în anotimpul rece.
„Căpșunile sunt adunate cu atenție, una câte una, apoi sunt așezate cu grijă în caserole. Culegătorii știu să aleagă după aspect fructele cele mai gustoase, iar lădițele sunt umplute rapid.”, a comunicat Andra Luiza Constantin, proprietara plantației, conform celor de la Antena 3.
Producția realizată de aceștia este minunată și nu duc lipsă de clienți. Aceștia au parte e furnizori, iar marfa lor este distribuită în supermarketuri și magazine precum București, Ploiești, Brăila, Focșani și Buzău. Un kilogram costă 30 de lei, iar plantația va fi disponibilă până la începutul lunii lui noiembrie, iar dacpă tmperaturile sunt bune, până la încep0utul lui decembrie.