Temu vrea să cadă la pace cu Comisia Europeană, în condițiile în care platforma este vizată în prezent de o anchetă amplă. Uniunea Europeană i-a luat în vizor pe chinezi, după ce au acaparat piața cu produse foarte ieftine, dar de o calitate îndoielnică.
Multe dintre produsele de pe platforma chinezească nici nu ar trebui să fie puse la vânzare, fiind considerate ilegale. Mai mult, există suspiciuni și cu privire la modul în care sunt colectate datele clienților, dar și pentru mecanismul care amintește de jocurile de noroc, considerat a fi „țeapă”.
Știind că sunt puși într-o poziție proastă, care le-ar putea afecta grav vânzările, reprezentanții Temu au transmis că vor colabora „pe deplin cu autoritățile pentru a sprijini obiectivul comun de a asigura o piață sigură și de încredere pentru consumatori”.
Compania a dat asigurări că ia în serios normele europene și investește constant în întărirea sistemului, pentru a-și proteja consumatorii.
„Contrafacerea este o provocare pentru întreaga industrie, iar noi credem că eforturile de colaborare sunt esențiale pentru atingerea obiectivelor comune de protejare a consumatorilor și a titularilor de drepturi”, a transmis un purtător de cuvânt, potrivit bugetul.ro.
Deși Temu încearcă să se ascundă după coadă, e cert faptul că vinde produse contrafăcute, care afectează direct piața. Multe sunt distribuite de vânzători, la prețuri foarte mici. În România, produsele ajung la clienți și la o lună de la plasarea comenzii. Atunci când produsele sunt livrate, mulți aleg să nu le mai returneze, deși sunt neconforme, pentru că se gândesc că va dura la fel de mult să își primească banii înapoi.
După ce UE a primit mai multe plângeri, au apărut și măsurile aspre împotriva platformei. Acum, puși la zid de Comisia Europeană, chinezii promit să înceteze cu astfel de practici și să se alinieze la normele europene.