- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Termoenergetica a anunțat data când începe încărcarea cu apă a instalațiilor de căldură

12 Sep, 16:39 • Preda Silvia
Termoenergetica începe săptămâna viitoare încărcarea cu apă şi probele de presiune la instalaţiile interioare.
Termoenergetica a anunțat data când începe încărcarea cu apă a instalațiilor de căldură

Termoenergetica

a anunţat că va începe miercuri, 18 septembrie, încărcarea cu apă a instalaţiilor de alimentare cu energie termică. Totodată, va efectua probele de presiune la instalaţiile interioare.

Aceste acțiuni sunt făcute în vederea pregătirii reţelei de termoficare pentru noul sezon de încălzire, a informat compania pe Facebook.

Rugăm clienţii companiei să se asigure că lucrările la instalaţiile interioare din imobile vor fi finalizate în timp util, astfel încât să fie evitate incidentele (inundaţii în apartamente sau în subsolurile blocurilor) ce pot apărea odată cu încărcarea acestora.

Vă reamintim că este obligaţia asociaţiilor de proprietari de a se asigura că instalaţiile interioare proprii (de alimentare cu energie termică) sunt în stare de funcţionare şi că sunt finalizate lucrările din interiorul imobilelor”, transmite compania.

Când se dă drumul la căldură în 2024. Anunțul făcut de Termoenergetica

Termoenergetica începe săptămâna viitoare încărcarea cu apă şi probele de presiune la instalaţiile interioare
Termoenergetica începe săptămâna viitoare încărcarea cu apă şi probele de presiune la instalaţiile interioare

Citește și: Șeful Termoenergetica dă detaliile oficiale legate de interzicerea centralelor de apartament

Data exactă de începere a furnizării agentului termic pentru încălzire va fi anunţată ulterior, după îndeplinirea condiţiilor legale. Potrivit HG 425/1994, modificată prin HG 337/2018, începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban ar urma să aibă loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 20:00 – 6:00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10 grade C sau mai mici.

Conform prevederilor legale, debranşarea instalaţiilor interioare de încălzire şi/sau pentru apă caldă ale consumatorilor de energie termică dintr-un condominiu nu poate fi efectuată pe parcursul sezonului de încălzire.

Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti şi echipele de intervenţie lucrează în regim permanent pentru soluţionarea problemelor apărute.

Clienţii au la dispoziţie informaţii prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum şi prin aplicaţia Termoalert”, arată sursa citată.

Sistemul de termoficare al Capitalei trebuie modernizat şi gestionat mult mai eficient, susține ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Ministerul Energiei a prezentat mai multe soluţii pentru rezolvarea problemelor, precum fuziunea ELCEN-Termoenergetica, modernizarea CET-urilor şi a reţelei şi energia geotermală, a afirmat ministrul Energiei.

Vezi și: Peste 850 de blocuri din București rămân fără apă caldă. Lista anunțată de Termoenergetica