Termoenergetica face un anunţ important la finalul lunii martie. Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. anunţă încheierea sezonului de încălzire 2023 – 2024, având în vedere evoluţia temperaturilor exterioare din ultima perioadă, potrivit informațiilor transmise de Antena 3 CNN.
„Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. anunţă încheierea sezonului de încălzire 2023 – 2024, având în vedere evoluţia temperaturilor exterioare din ultima perioadă. Vor fi iniţiate procedurile de oprire a furnizării energiei termice pentru încălzire către consumatorii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare din Municipiul Bucureşti”, potrivit unui comunicat de presă transmis de companie.
Ai mai putea fi interesat și de: Metoda prin care putem reduce factura la energie cu până la 50%! Directorul ONG Environ explică care sunt cei mai mari consumatori de energie
Oprirea agentului termic pentru căldură se va face în mod progresiv, prin reducerea temperaturii de livrare şi prin închiderea instalaţiilor către consumatori. Efectele vor fi resimțite pe tot parcursul următoarelor 72 de ore.
Reducerea progresivă a temperaturii de livrare a căldurii oferă posibilitatea de a furniza căldură pe timpul nopții, în următoarele trei zile, până la stabilizarea temperaturilor din exterior. Măsura este luată în conformitate cu prevederile articolului nr. 117 din Regulamentul pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice, modificat prin H.G. 337/2018, care precizează că „oprirea încălzirii se face după trei zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depăşeşte +10 grade Celsius, între orele 20.00 – 06.00”.
Asociațiile de proprietari care doresc închiderea vanelor din subsolul imobilelor, pot solicita în scris acest lucru, prin intermediul reprezentanţilor legali, la registratura instituției, la secţiile de termoficare de sector sau prin e-mail la adresa [email protected].
„De la măsura opririi furnizării agentului termic pentru încălzire fac excepţie obiectivele speciale – spitale, creşe, şcoli, grădiniţe, etc. – în cazul cărora sistarea serviciilor de încălzire se va face la solicitarea scrisă a reprezentanților legali ai acestor instituții”, se menționează în finalul comunicatului.
Vezi mai multe știri despre alte subiecte de actualitate: Produsele agroalimentare procesate în România vor avea un adaos comercial limitat până în 20%. Ministrul Agriculturii anunţă noul proiect legislativ