Românii care se află în concediu de creștere a copilului și vor să se întoarcă mai repede la locul de muncă pot beneficia de un ajutor financiar în acest sens, informează observatornews.ro. Mai exact, părinții pot primi tichete de creșă, cu ajutorul cărora să achite serviciile respective.
Mii sau poate chiar zeci de mii de persoane din România intră în concediu pentru creșterea copilului în fiecare lună. Într-o oarecare măsură, acest lucru poate afecta populația economică a țării.
Din acest motiv, autoritățile au căutat soluții pentru a încuraja persoanele aflate în acest concediu să revină mai repede la locul de muncă. Așadar, un ajutor în acest sens îl reprezintă tichetele de creșă, cu ajutorul cărora românii pot plăti serviciile de specialitate pentru supravegherea și dezvoltarea copilului.
Te-ar putea interesa și următorul subiect: Prea săraci chiar și pentru un concediu de doar o săptămână pe an. Cei mai afectați, părinții singuri cu copii
Autoritățile române transmit că valoarea tichetului de creșă este de 600 de lei, fiind raportată o creștere, față de 570 în aprilie 2023. S-a decis ca valoarea unui astfel de tichet să se mențină constantă până în septembrie 2023. Uiterior, există posibilitatea de a se discuta despre o nouă eventuală creștere a valorii.
De tichetele de creșă beneficiază persoanele care au în grijă un copil în vârstă de cel mult 2 ani sau 3 ani în cazul copiilor cu handicap, care nu mai primesc indemnizație pentru creșterea copilului și care nu mai beneficiază de concediu. Ajutorul financiar poate fi folosit doar pentru achitarea taxelor la creșa la care este înscris copilul. Tichetele trebuie să aibă înscrise pe suportul electronic sau stocate într-un alt mod numele și adresa emitentului, perioada de valabilitate, interdicția de a fi utilizate pentru alte bunuri și servicii, precum și numele, prenumele și codul numeric personal ale salariatului care folosește tichetul de creșă.
Acte necesare pentru a solicita tichete de creșă:
Citește și despre următorul subiect: Țara cu peste 1 milion de români care taie indemnizațiile pentru creșterea copilului. Părinții își iau adio de la acești bani