- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Tichete de masă 2024. Valoarea bonurilor de masă creşte din octombrie 2024

11 Sep, 16:26 • Stefan Simion
Veşti bune pentru angajaţii care primesc tichete de masă. Valoarea acestora va creşte începând din luna octombrie a anului curent cu 4 bani, potrivit unui proiect de Ordin comun al Ministerelor Muncii şi Finanţelor.
Tichete de masă 2024. Valoarea bonurilor de masă creşte din octombrie 2024

Tichete de masă 2024. Majorarea cu 4 bani a bonurilor de masă este valabilă până în martie 2025, potrivit proiectului de Ordin comun al Ministerelor Muncii şi Finanţelor, consultat de Economica.net.

Tichete de masă 2024. Bonurile de masă se majorează cu 4 bani

Redăm, mai jos, integral textul ordinului menționat anterior:

Având în vedere prevederile:

– Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, cu modificările și completările ulterioare;

– Hotărârii Guvernului nr. 1045/2018 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, cu modificările ulterioare,

– Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 59/2005 privind unele măsuri de natură fiscală și financiară pentru punerea în aplicare a Legii nr. 348/2004 privind denominarea monedei naționale, aprobată cu modificări prin Legea nr. 15/2006, cu completările ulterioare, în temeiul art. 10 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea și funcționarea Ministerului Finanțelor, cu modificările și completările ulterioare;

– în temeiul art. 18 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr.23/2022 privind organizarea și funcționarea Ministerului Muncii şi Solidarității Sociale, cu modificările și completările ulterioare ministrul finanțelor și ministrul muncii și solidarității sociale emit următorul ordin:

Citeste si Bani de la stat pentru fiecare nou-născut! Nicușor Dan anunță un stimulent financiar uriaș pentru părinți

Art. 1. – Pentru semestrul II al anului 2024, începând cu luna octombrie 2024, valoarea nominală a unui tichet de masă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018, nu poate depăşi cuantumul de 40.04 lei.

Art. 2. – Valoarea nominală stabilită la art. 1 se aplică și pentru primele 2 luni ale semestrului I al anului 2025, respectiv februarie 2025 și martie 2025.

Citeste si Creștere masivă a pensiilor, de la 1 ianuarie! Ministrul Muncii anunță majorări pentru 3 sferturi dintre pensionari

Ce angajaţi primesc tichete de masă

Acordarea tichetelor de masă nu reprezintă o obligaţie a angajatorului. În plus, angajatorii care optează pentru acordarea de bonuri de masă salariaţilor pot face acest lucru selectiv, astfel încât nu toţi angajaţii unei companii să primească tichete.

În cazul în care angajatorul alege să nu acorde tuturor angajaţilor tichete, acest lucru trebuie prevazut in contractele colective de munca sau regulamentul intern.

De bonuri pot beneficia toți angajații încadrați cu un contract individual de muncă în cadrul firmei. În cazul angajaților part-time, precum și în cazul cumulului de funcții, bonurile de masă se acordă în cadrul locului de muncă unde salariaţii își desfășoară funcţia de bază. Dacă funcția de bază nu se poate stabili, beneficiarul tichetelor de masă trebuie să aleagă angajatorul de la care va primi tichetele.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult