- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Tichete sociale pentru elevi 2024. Până la ce dată se pot depune cererile pentru a primi 500 de ei. S-a prelungit termenul

26 Sep, 14:55 • Toma Anca
Se dau tichete în valoare de 500 de lei tuturor elevilor de clasele primare, gimnaziu și preșcolarii care provin din familii defavorizate și se încadrează în anumite condiții, pentru a cumpăra rechizite și haine. Părinții mai pot depune cererile pentru anul școlar în curs 2024-2025 la secretariatele școlilor până în data de 23 octombrie, potrivit unei modificări făcute de Guvern printr-o ordonanță de urgență (OUG)
Tichete sociale pentru elevi 2024. Până la ce dată se pot depune cererile pentru a primi 500 de ei. S-a prelungit termenul

Tichete sociale pentru elevi 2024. În document, mai apar și alte modificări, una dintre ele fiind termenul până la care mai pot fi cheltuiți banii în anul școlar anterior, 2023-2024 și anume până la 31 decembrie 2024, scrie Edupedu.ro.

Termenul pentru depunerile de cereri s-a prelungit cu 20 de zile, asta înseamnă că pot fi depuse până în data de 23 octombrie.

Art. XV. — Prin derogare de la alin. (2) al art. 6 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 83/2023 privind unele măsuri pentru susținerea preșcolarilor și elevilor dezavantajați care beneficiază de sprijin educațional pe bază de tichete sociale pe suport electronic acordate din fonduri externe nerambursabile și luarea unor măsuri în domeniul educației, reprezentantul legal sau reprezentanții legali, tutorele/tutorii potențialilor destinatari finali, care se încadrează în condițiile de eligibilitate prevăzute la art. 4, depun la unitatea de învățământ cererea prevăzută la alin. (1), în termen de 45 de zile calendaristice de la începutul cursurilor pentru anii școlari 2024—2027″.

Citește și: Tichetele Rabla Plus ar putea fi schimbate în 2025. Anunțul Ministerului Mediului

Ministerului Educației trebuie să trimită până în data de 1 noiembrie 2024 baza de date cu cererile preșcolarilor și elevilor din învățământul de stat primar și gimnazial care conține:

  • numele și prenumele,
  • adresa de domiciliu,
  • codul numeric personal ale acestora,
  • unitatea de învățământ din care provin,
  • nivelul de școlarizare
  • datele de identificare ale reprezentantului legal sau reprezentanților legali, tutorelui/tutorilor, după caz, numele și prenumele și datele de identificare ale fraților și surorilor minori.

Art. XIII. — Alineatul (5) al articolului 6 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 83/2023 privind unele măsuri pentru susținerea preșcolarilor și elevilor dezavantajați care beneficiază de sprijin educațional pe bază de tichete sociale pe suport electronic acordate din fonduri externe nerambursabile și luarea unor măsuri în domeniul educației, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 928 din 13 octombrie 2023, cu modificările ulterioare, se modifică și va avea următorul cuprins:

„(5) Pentru potențialii destinatari finali pentru care s-a solicitat măsura de sprijin prin cererea prevăzută la alin. (1), Ministerul Educației, prin instituțiile aflate în subordinea/sub autoritatea sa, asigură și transmite, printr-un canal securizat prin intermediul S.I.I.I.R, către aplicația informatică prevăzută la alin.

(4), până la data de 1 noiembrie a anului pentru care se acordă sprijinul, baza de date cu preșcolarii și elevii din învățământul de stat primar și gimnazial care conține numele și prenumele, adresa de domiciliu, codul numeric personal ale acestora, unitatea de învățământ din care provin, nivelul de școlarizare și datele de identificare ale reprezentantului legal sau reprezentanților legali, tutorelui/tutorilor, după caz, numele și prenumele și datele de identificare ale fraților și surorilor minori.”

Tichete sociale pentru elevi, folosite până la finalul anului

Banii încărcați anul trecut pe carduri pot fi cheltuiți până în data de 31 decembrie 2024, potrivit modificării făcute în OUG nr. 112 din 23 septembrie 2024.

Art. XIV. — Sumele încărcate pe suport electronic pentru anul școlar 2023—2024, conform prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 83/2023 privind unele măsuri pentru susținerea preșcolarilor și elevilor dezavantajați care beneficiază de sprijin educațional pe bază de tichete sociale pe suport electronic acordate din fonduri externe nerambursabile și luarea unor măsuri în domeniul educației, pot fi utilizate până la data de 31 decembrie 2024 inclusiv”.