- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Timișoara a ajuns în Topul celor mai scumpe orașe. Cât costă un bilet pentru transportul în comun

20 Mar, 23:43 • Constantin Cristina
Timișoara împreună cu Brașov au cele mai scumpe bilete pentru transportul în comun și astfel împart primul loc în topul orașelor cele mai scumpe, tocmai din acest considerent.
Timișoara a ajuns în Topul celor mai scumpe orașe. Cât costă un bilet pentru transportul în comun

Timișoara a ajuns orașul cel mai scump la biletele unice pentru transportul în comun. Alături de Brașov, ambele orașe împart primul loc în clasamentul celor mai scumpe orașe în ceea ce privește mersul cu tramvaiul, autobusul sau firobusul, însă mai convenabil ar ieși persoanele care achiziționează un abonament pentru a circula pe liniile în comun, a menționat debanat.ro.

Citește și: Devenită capitală europeană, Timișoara s-a autodepășit! Primarul Fritz nu s-a zgârcit și a cheltuit 50.000 de euro pentru mâncarea invitaților

Prețul unei călătorii cu transportul în comun în Timișoara

Tariful unei călătorii cu transportul în comun este de 4 lei. Unul dintre cele mai scumpe prețuri alături de Brașov. La polul opus, cel mai ieftin bilet cu 2,5 lei se găsesc în Constanța, Iași, Ploiești și Galați, iar un preț mediu se regăsesc în București și Cluj, cu 3 lei.

Timișoara, transportul în comun scump
Timișoara, transportul în comun scump

Cetățenii timișoreni sunt mai avantajați dacă își fac un abonament lunar pentru a circula cu transportul în comun. Un astfel de abonament ajunge la 130 de lei/lună, în comparație cu Clujul unde un asemenea abonament este 170 de lei, iar în Capitală, 140 lei. La Constanța este 125 de lei, iar cel mai ieftin abonament fiind la Oradea și Brașov cu doar 80 de lei.

Abonamentele enumerate mai sus permit călătorilor să meargă nelimitate pe toate liniile de transport în limitele orașului. De asemenea, pot exista și tarife mai mici datorită aplicațiilor mobile sau cardurilor speciale de transport public, a informat sursa citată mai sus.

Alte articole: Bucureștiul va avea un nou spital pe Bulevardul Timișoara. Valoarea investiției se ridică la 780 de milioane de lei