În prezent, circa 6 milioane de tineri în Europa se bucură de avantajele acestui card
„Suntem destul de avansaţi cu demersurile. (…) În primul rând, (tinerii n.red.) vor avea acces la evenimente la nivel european, dar vor avea parte şi de reduceri, reduceri destul de substanţiale la transport, la cazare, la participarea în cadrul evenimentelor culturale şi, de ce nu, şi la anumite magazine care vor intra în parteneriat cu ONG-ul la nivel european care este în legătură directă cu noi – Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse”, a spus ministrul Gabriela Firea, citată de Agerpres.
Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse se află joi în judeţul Hunedoara unde vizitează, împreună cu reprezentanţii Consiliului Judeţean, mai multe locuri în care trăiesc copii din familii cu o condiţie financiară precară, dar şi pentru a vedea condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea lucrătorii sociali.
Cardul European pentru Tineri este o legitimație destinată tinerilor din Europa și care aduce numeroase beneficii posesorilor săi, atât în țara de origine dar și atunci când călătoresc în restul țărilor de pe continent. Este un proiect ce a fost pornit în anul 1989 și în prezent este dezvoltat în peste 30 de țări în parteneriat cu principalele instituții europene.
Legitimația se bucură de recunoaștere la nivel european, și oferă deținătorului acces la o rețea ce numără peste 60.000 de locații cu reduceri în toată Europa, ajutând în acest fel la economisirea a peste 6.000 de RON pe an, în funcție de cât de des este folosită.
Posesorul are parte și de reduceri online dar și de reduceri care pot fi obținute prin prezentarea legitimației la comerciant. Posesorul cardului va economisi la intrări la obiective turistice, transport, cazări, va putea să își cumpere bilete la super festivalurile verii din România sau din alte țări europene.
Condițiile pentru a intra în posesia cardului sunt simple: Solicitantul trebuie să fie tânăr/tânără cu vârsta între 12-30 ani și rezident în România.