- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Titi Aur dezvăluie cât timp câştigi, de fapt, dacă eşti agresiv în trafic: „Consumul e atât de mare, iar la capătul traseului vezi că ai ajuns cu maximum 5 minute mai devreme”

03 Jun, 19:39 • Stefan Simion
Graba nu doar că strică treaba, dar nici nu te ajută să câştigi mai mult de 5 minute. Traversarea Bucureştiului de la un capăt la altul, la ore de vârf, este un coşmar, dar să iei faţa altora, să depăşeşti neregulamentar, să intri pe linia de tramvai sau să adopţi orice altă formă de agresivitate te ajută să câştigi doar câteva minute.
Titi Aur dezvăluie cât timp câştigi, de fapt, dacă eşti agresiv în trafic: Consumul e atât de mare, iar la capătul traseului vezi că ai ajuns cu maximum 5 minute mai devreme

Titi Aur, instructor în conducere defensivă, a făcut un calcul şi a constatat că şoferii care traversează Capitala nu câştigă prea mult timp dacă devin agresivi în trafic.

Cât timp câştigi, de fapt, dacă eşti agresiv în trafic. Titi Aur: „Câştigi maximum 5 minute”

Mai exact, încălcarea regulilor de circulaţie, forţarea depăşirilor, frânarea bruscă şi alte comportamente agresive care, la prima vedere, ai crede că te ajută să ajungi mai repede unde ai treabă, în realitate te ajută să câştigi… între 3 şi 5 minute.

Dacă cineva are curiozitatea să facă calculul cu privire la cât se poate câștiga printr-o agresivitate în trafic, vă spun eu. Să treci Bucureștiul dintr-o parte în alta, din Pantelimon în Militari sau din Băneasa în Giurgiului, la o oră aglomerată sau semi-aglomerată, poți să câștigi 3- 5 minute, maximum.

Citeste si Greșeala majoră pe care șoferii o fac atunci când transportă câini în mașină. Titi Aur: „Chiar nu glumesc! Câinele se bucură, dar pe urmă suferă”

Dar asta înseamnă să forțezi, să treci, să te bagi, să te înjure, să consumi combustibili, frână, cauciucuri, anvelope, să fie riscul de amendă, de accident, starea de nervi. Atâta stres și atât nebunie să mă bag în fața lu` ăla, să trec de pe o bandă pe alta, plec din Pantelimon și când ajung în Militari trebuie să mă culc, că-s obosit. Atât de mult m-am consumat și am ajuns cu maximum 5 minute mai devreme.

Dacă e Bucureștiul liber și tu mergi cu 130 km/h noaptea și ajungi întreg, da, poți să câștigi mai mult. Dar vorbim despre o perioadă semi-aglomerată.

Și dacă pleci de aici la Brașov făcând nebunii pe DN1 pot să câștig 10 minute, dar risc. Pentru ce să fac asta? Acum nici chiar să stau în spatele unui camion cu probleme. Dar mă refer la exces. Un șofer neinstruit, needucat din punctul ăsta de vedere, al eficienței, siguranței, eleganței, confortului, economic ș.a.m.d. la volan” a spus Titi Aur în emisiunea ”DC Conducem” de la DCNews și DCNewsTV.

Citeste si Mașina murdară crește consumul de combustibil. Titi Aur: Cu cât va fi mai lucioasă și mai frumoasă mașina va consuma mai puțin

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult