- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Titluri de stat Fidelis 2024. Câți bani au investit românii în prima zi de la începutul programului

19 Jun, 11:20 • Adrian Popovici
Românii au investit aproape 20 de milioane de euro în titluri de stat în prima zi a noii ediții Fidelis.
Titluri de stat Fidelis 2024. Câți bani au investit românii în prima zi de la începutul programului

Românii sunt tot mai interesați de investițiile în titlurile de stat, dovadă fiind suma impresionantă pe care aceștia au pus-o în programul titlurilor de stat Fidelis în prima zi de la lansare. După cum arată datele oficiale, într-o singură zi, Bursa de Valori București a primit peste 1.000 de ordine, totalizând o investiție de aproximativ 19,41 milioane euro, notează Profit.ro.

Emisiunea de titluri Fidelis, care este scoasă pe piață cu dobânzi similare cu cele din ediția precedentă, a atras un interes echilibrat între monedele în care sunt denominate. Titlurile denominate în euro au captat cea mai mare parte a atenției, reprezentând 55,84% din totalul subscrierilor.

În mod deosebit, titlurile de stat Fidelis cu scadența în anul viitor și o dobândă de 4,00% au fost cele mai populare în această categorie, atrăgând subscrieri de 5,67 milioane euro. Pe de altă parte, emisiunea în euro cu maturitate în iulie 2029 și cu un cupon de 5,00% a înregistrat subscrieri în valoare de 5,17 milioane euro, subliniind diversitatea preferințelor investitorilor.

Te-ar putea interesa și: Ediție istorică Fidelis. Ministerul finanțelor anunță că ediția de titluri de stat s-a încheiat cu 3 recorduri

Câți bani au investit românii în titlurile de stat Fidelis?

În moneda națională, subscrierile au fost conduse de titlurile Fidelis cu maturitate la un an și o dobândă de 6,00%, care au atras 19,70 milioane lei (aproximativ 3,96 milioane euro). Acestea au fost urmate de titlurile similare, dar cu un bonus adițional pentru donatori de sânge, ce au înregistrat subscrieri de 3,56 milioane lei (aproximativ 715.000 de euro), în ciuda dobânzii mai atractive de 7,00%.

În total, volumul de subscrieri pentru emisiunea Fidelis cu maturitate în iulie 2027 și o dobândă de 6,85% a fost de 19,40 milioane lei (aproximativ 3,90 milioane euro), consolidând o participare robustă din partea investitorilor pe piața internă.

Aceste cifre reflectă nu doar încrederea crescută în stabilitatea economiei naționale, dar și o strategie inteligentă de diversificare a portofoliilor personale, într-un context financiar global marcat de incertitudini. Programul Fidelis continuă să fie o alegere preferată pentru cei ce caută siguranță și randamente competitive, consolidându-și statutul ca pilon al pieței de obligațiuni din România.

Citește și: O nouă ofertă de titluri de stat Fidelis, cu dobânzi de până la 7% la lei și 5% la euro

Tags: