- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Titluri de stat Tezaur 2024. Noua ediție începe luni, 10 iunie. Ce dobânzi oferă Ministerul Finanțelor

07 Jun, 19:22 • Fundeanu Madalina
O nouă ediție Tezaur. Românii vor putea împrumuta Statul începând de luni, 10 iunie.
Titluri de stat Tezaur 2024. Noua ediție începe luni, 10 iunie. Ce dobânzi oferă Ministerul Finanțelor

Începe o nouă ediție Tezaur! Românii vor putea împrumuta Statul prin Tezaur iunie – iulie 2024 la dobânzi de 6% pe 1 an și 6,85% pe 3 ani, conform ANAF Ialomița. Dobânzile sunt asemănătoare ediției trecute, informează HotNews.ro.

O nouă ediție Tezaur. Românii vor putea împrumuta Statul începând de luni, 10 iunie

Titlurile de stat Tezaur au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată. Acestea pot fi cumpărate în următorul fel:

  • Între 10 iunie și 04 iulie 2024 online, doar de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului.
  • Între 10 iunie și 05 iulie 2024 de la sediul unităților Trezoreriei Statului;
  • Între 10 iunie și 04 iulie 2024 în mediul urban și 10 iunie și 03 iulie 2024 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Ai mai putea fi interesat și de: Legea moștenirilor se modifică! La ce notari pot merge de acum românii care trebuie să facă o succesiune

Titluri de stat Tezaur
Titluri de stat Tezaur

Dobânda este anuală, și se va plăti la termenele anunțate în prospectul de emisiune. Mai mult de atât, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur vor fi transferabile și se pot răscumpăra în avans.

Instituția a mai transmis faptul că un investitor are posibilitatea de a efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei singure emisiuni. Investitorii pot, de asemenea, să anuleze subscrierile deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

„Odată cu această emisiune avem o facilitate nouă, aceea că am implementat plata cu POS direct la sediile unităţilor de Trezorerie, pentru alimentarea mai facilă a contului de subscriere cu sumele necesare subscrierii. Acolo se efectuează cele mai multe dintre subscrieri.

Următorul pas este ca anul acesta să dezvoltăm şi o aplicaţie care să permită achiziţia online a titlurilor de stat. Sunt paşi fireşti pentru a facilita achiziţia acestui instrument de economisire pe care românii îl apreciază. În cele cinci ediţii din anul 2024, 140.000 de persoane au investit peste 6,5 miliarde lei”, a declarat ministrul de Finanțe Marcel Boloş.

Pot să participe persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani până la data efectuării subscrierii. Toate veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor nu vor fi taxate.

Vezi mai multe știri: Creștere masivă a prețurilor la alimente în întreaga lume. Un nou nivel alarmant a fost atins în luna mai 2024