Românii au șansa să investească în titluri de stat Tezaur începând cu ziua de miercuri, în data de 21 iunie. Aceste investiții vor putea fi cu maturitate de 1 și 3 ani, având dobânzi anuale de 6,50%, respectiv 7,3%. Aceste titluri de stat au o valoare nominală de 1 lei și pot fi găsite în formă dematerializată, conform Ministerul Finanţelor.
Citește și: Marius Budăi aruncă bomba despre revizuirea pensiilor speciale: ”Știm exact ce avem de făcut”
„Titlurile de stat pot fi o alternativă foarte bună la depozitele bancare, pentru că sunt fără risc şi veniturile nu se impozitează. Tocmai de aceea, din 2018 şi până acum, peste 650.000 de români au ales ca economiile lor să le aducă venituri suplimentare şi au subscris peste 28 miliarde de lei. Cu dobânzi de la 6,50% la 7,30%, investiţiile în titluri de stat oferă confortul de a şti exact cât va câştiga cel care investeşte şi în cât timp. Deci sunt o ocazie foarte bună pentru cei care vor să conserve puterea de cumpărare a banilor, fiind o sursă garantată de venit pasiv”, a transmis ministrul Marcel Boloş.
Titlurile de stat vor putea fi cumpărate în perioada 21 iunie – 13 iulie 2023 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităţilor Trezoreriei Statului.
Titlurile Tezaur pot fi achiziționate online, de către persoanele fizice care apar înregistrate în SPV, atât de la unitățile Trezoreriei Statului, cât și de la subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A. Dobânda este anuală și trebuie plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Totodată, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și pot fi rescumpărate în avans.
Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei singure emisiuni. Totodată, românii au posibilitatea de a anula subscrierile deja efectuate, doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri speciale. Românii care vor să cumpere tilturi de stat Tezaur trebuie să aibă împlinită vârsta de 18 ani.
Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul de Finanțe sunt neimpozabile. Totodată, fondurile obținute de Ministerul Finanțelor, în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi folosite pentru finanțarea deficitului bugetar și, în cele din urmă, pentru refinanțarea datoriei publice.
Alte articole: Noi ajutoare financiare în Guvernul Ciolacu. Cum poți obține vouchere pentru carburanți, alimente, sport sau studii