Cu o deosebită aură, toamna îmbracă fiecare colțișor din România, făcând din el un adevărat paradis pe pământ. Călătorim de-a lungul țării și ne oprim în cinci locuri cu totul speciale. Originale prin imaginile absolut minunate, surprinse de fotografii români, admirăm paleta de culori și ne bucurăm de o priveliște ce fură privirile oricui. Află care sunt locațiile în care poți să îți petreci toamna într-un decor cu totul aparte.
Cheile Rudăriei
Dacă am vorbit de Morile de Apă Rudăria, nu putem să nu amintim și de Cheile Rudăriei, localizate în județul Caraș-Severin, mai exact în comuna Eftimie Murgu. Atracția principală o reprezintă morile, care trebuie să specificăm că prezintă câte o legendă fiecare, însă, cheile nu se lasă mai prejos, fiind de o frumusețe aparte. Toamna o regăsim la fiecare pas, turiștii putând să se bucure de un peisaj natural, de liniște și natură.
Morile de Apă Rudăria
Denumite drept și “pământul în care timpul a stat în loc”, Morile de Apă Rudăria sunt unice în Europa de Est. Acestea fac parte din patrimoniul UNESCO încă din anul 2004, iar anual sunt vizitate de câteva mii de turiști. Pe râul Rudăria se află amplasate 22 de mori de apă cu ciutură, toate fiind încă funcționale. Sunt o atracție principală din județul Caraș-Severin, aflându-se foarte aproape de renumita Cascadă Bigăr. Însă, ne aflăm aici pentru frumusețea lor odată cu începerea toamnei. Fiecare moară este un adevărat templu etnografic, care își îmbracă împrejurimile în niște culori cu totul deosebite. Este o locație naturală, reprezentativă toamnei și acelora ce își doresc câteva ore în natură.
Castelul Templul Cavalerilor
Oaza de relaxare din Cheile Vălișoarei, spun cei mai mulți turiști. Castelul Templul Cavalerilor este așezat în cea mai atractivă parte e cheilor. Acesta datează de 700 de ani și este localizat în zona Munților Trăscău, având un stil arhitectural medieval. Se știe că, însuși Regele Mihai al României, a stat o bună vreme de timp la castel. Ei bine, când vorbim de peisaje, pregătește-te de un adevărat amalgam de culori și imagini spectaculoase. Așezat la o altitudine destul de mare, vei putea admira împrejurimile deosebite ale cheilor.
Cheile Dâmbovicioarei
O șosea șerpuită printre masivul Dâmbovicioarei, te va purta de-a lungul unor chei, care te vor impresiona prin frumusețea lor naturală. Cheile Dâmbovicioarei sunt superbe în orice moment al anului. Dacă vei urma traseul și îți vei dori un peisaj de-a dreptul încântător, vei ajunge spre Podul Dâmbovicioarei. Aici toamna își revarsă paleta de culori peste văi și codrii, făcând din acestea un deosebit basm de toamnă.
Râpa Neagră
Pentru că te-am adus în județul Caraș-Severin, ne menținem călătoria tot aici, de data asta mergând către Râpa Neagră. Situată în dealurile Banatului, Râpa Neagră este o capodoperă a naturii, ce s-a format de-a lungul timpului, numită și arie protejată de lege. Te va impresiona odată ce te vei apropia de ea, datorită măsurătorilor sale. Impresionat va fi și peisajul, în mod special acum toamna, când împrejurările dealurilor prind o nuanță de ruginiu, iar râpa devine simbol în toată această imagine de vis.