- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Top 10 cele mai scumpe proprietăţi imobiliare scoase la vânzare în România. Pe listă sunt nouă terenuri şi o clădire

15 Sep, 22:49 • Cornel Ghimeșan
Aproape 1.500 de proprietăți rezidențiale au un preț de listare de cel puțin un milion de euro în România, numărul în creștere pe măsură ce se dezvoltă noi ansambluri rezidențiale premium care au în oferta lor penthouse-uri și duplex-uri scumpe. În acest context, top 10 cele mai scumpe proprietăți imobiliare scoase la vânzare în acest moment România cumulează o valoare totală de 477.457.800 euro!
Top 10 cele mai scumpe proprietăţi imobiliare scoase la vânzare în România. Pe listă sunt nouă terenuri şi o clădire

Cele mai scumpe proprietăţi imobiliare scoase la vânzare pe site-urile de specialitate din RomâniaConfurm unei analize a anunţurilor imobiliare, cele mai multe proprietăți scumpe sunt terenurile, mai exact, 9 din 10! Cele mai multe se află în zone cu potențial de dezvoltare imobiliară, iar proprietarii lor așteaptă să fie cumpărate de dezvoltatori, scrie wall-street.ro.

Iată cum arată top 10 cele mai scumpe proprietăți imobiliare scoase la vânzare ăn România:

10. Teren pentru un parc fotovoltaic la periferia Sibiului. Are o suprafață de 63.000 mp și acces la rețelele de utilități din zonă, iar proprietarul crede că ar putea fi folosit pentru construcția unei parc fotovoltaic. Terenul este situat în apropriere de magazinul Jumbo din Sibiu. Prețul solicitat este de 31,5 milioane de euro.

9. Teren pentru dezvoltări imobiliare în Timișoara. Aflat pe Calea Buziașului, terenul poate fi folosit pentru dezvoltări imobiliare, având acces la rețelele de utilități din zonă și o suprafață de 143.500 mp. Prețul solicitat este de 31.570.000 de euro.

8. Teren spre Nădlac. Are o suprafață de 65 de hectare, fiind situat spre Nădlac, lângă benzinăria Lukoil pe DN 7. Are toate utilitățile, deci, cel mai probabil, proprietarul încearcă să atragă interesul dezvoltatorilor, dar se vinde și pe parcele de 5.000 și 10.000 mp. Prețul total este de 32,5 milioane de euro.

Citeşte şi: Românii pot produce cu 100 de litri de ţuică mai mult pe an fără a plăti accize. Motivaţia este uluitoare: „Limita actuală este mult prea mică”

7. Pantație de aluni în județul Timiș. Este vorba de o serie de terenuri, cu o suprafață totală de 1.762 de hectare. Proprietarul  vinde toată afacerea, oferind în pachet și instalațiile, utilajele și clădirile construite, printre care o casă de oaspeți, casă pentru personalul angajat și hale de uscare și depozitare. Prețul solicitat este de 33 milioane de euro.

6. Teren în Brașov. Are aproape 54.000 de mp şi se află în zona Coresi (Tractorul). Terenul are PUZ aprobat, deci proprietarul încearcă să atragă atenția dezvoltatorilor imobiliari care vor să construiască. Prețul cerut este de 779 de euro/mp, așadar întregul lot ar costa 42 de milioane de euro.

5. Teren în Ploiești. Este situat în zona de nord a oraşului, în zona Carino, pretabil pentru dezvoltări imobiliare, având în aproprierea rețelele de utilități necesare. Are o suprafață de peste 219.000 mp, iar proprietarul este dispus să-l vândă și pe parcele. Prețul solicitat pentru toată suprafața este de 43.825.800 de euro (l200 de euro/mp).

4. Teren lângă Aeroportul din Craiova. Are o suprafaţă de 420.000 mp şi este încadrat în administrația localității Cârcea. Prețul pe mp ar fi de 120 de euro, iar cel total de 50.400.000 euro.

3. Teren la Brașov. Se află în zona Rulmentul, are 90.000 mp, este pretabil pentru dezvoltare imobiliară, iar pețul solicitat este de 52.200.000 euro.

Citeşte şi: Surpriză pe cardul de energie! Pensionarii vor primi din nou ajutoare în această iarnă! Cine se încadrează

2. Teren în Cernica.  Se află lângă autostrada A2 şi este potrivit pentru construcția unui parc logistic. Prețul de listare este de 67.462.000 de euro.

1. Clădire de birouri În Bucureşti. Se află e în zona Pieței Muncii și a fost livrată în 2010. Clădirea are două nivele în subteran, iar regimul de înălțime este P+7 etaje, fiind listată la un preț de 93 milioane de euro + TVA.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult