- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Top 10 țări în care angajații sunt fericiți la locul de muncă. Pe ce loc se clasează România

07 Jul, 14:15 • Fundeanu Madalina
Țările în care angajații se simt fericiți la locul de muncă. Află ce loc ocupă România în acest top!
Top 10 țări în care angajații sunt fericiți la locul de muncă. Pe ce loc se clasează România

Majoritatea oamenilor își petrec cea mai mare parte a timpului din viață la muncă. Astfel, nu este o surpriză că joburile pot avea un impact uriaș asupra fiecăruia dintre noi. În ciuda faptului că locul de muncă poate adăuga stres, tristețe și furie în viața noastră, anumiți angajați găsesc, de asemenea, împlinire și fericire la jobul lor, conform informațiilor prezentate de Economedia.

Țările în care angajații se simt fericiți la locul de muncă

Finlanda, Danemarca și Islanda ocupă primele poziții în topul țărilor unde angajații se simt cel mai bine la job, potrivit celui mai recent raport publicat de Gallup. România se află în primele 20 de țări din această listă, mai exact se situează pe locul 13.

Potrivit datelor publicate de Gallup, un procent de doar 34% dintre respondenții la nivel global spun că „prosperă”, în timp ce 58% susțin că „se confruntă cu dificultăți” la locul de muncă. Aproximativ 8% dintre cei chestionați la nivel global admit că locul de muncă le provoacă suferință.

Ai mai putea fi interesat de: Afacerea care face furori în România. Restaurantele fără bucătari fac un profit uriaș: produse de peste 400.000 de euro au fost vândute doar într-o lună

angajați fericiți la locul de muncă
angajați fericiți la locul de muncă

Cei care prosperă raportează „semnificativ mai puține probleme de sănătate și mai puține griji, stres, tristețe, singurătate, depresie și furie. Ei raportează mai multă speranță, fericire, energie, interes și respect”, potrivit aceluiași studiu, care are la bază evaluarea generală a vieții, îmbinând percepțiile participanților la sondaj despre locul în care se află în prezent și în viitor.

Țările europene se află în fruntea listei cu șapte dintre ele în top 10. Regiunea a înregistrat cel mai mic procent de angajați care au spus că „sunt activ în căutarea unui nou loc de muncă” și al doilea cel mai mic procent de angajați care „experimentează tristețe zilnic”, conform sursei.

De remarcat este că Europa a înregistrat și „cel mai mic procent regional de angajați implicați”, cu doar 13%, dar regiunea este cunoscută pentru protecțiile sale puternice ale muncii, se mai spune în raport.

La polul opus, SUA se clasează mai jos în privința protecțiilor muncii, dar mai sus în privința angajamentului angajaților, conform studiului.

Australia se numără și ea printre primele 10, cu 60% dintre respondenți care au spus că „prosperă”, iar 21% au spus că sunt implicați la muncă. În Costa Rica, 62% dintre respondenți au raportat că „prosperă”, în timp ce 34% au spus că sunt „implicați” la muncă.

Israelul s-a aflat, de asemenea, pe listă ca un caz aparte în regiunea Orientului Mijlociu și Africii de Nord. Regiunea mai largă a înregistrat cel mai mare procent de angajați „care experimentează stres zilnic”, cu 52% dintre respondenți raportând acest lucru, comparativ cu 39% în Israel.

Vezi mai multe știri: O companie gigant face angajări! Salariile ajung până la 9.600 de lei pentru românii care îndeplinesc aceste condiții