Romanian
 - 
ro
Știri interne

TOP 3 alimente cu efect antidepresiv. Trebuie să le consumăm cât mai des

21 Feb, 09:15 • Amarie Giorgiana
Anumite alimente sunt cunoscute pentru efectul lor antidepresiv, unele dintre ele stimulând producția de serotonină, cunoscută și ca „hormonul fericirii“. . Un nivel scăzut de serotonină se traduce printr-o stare depresivă, anxioasă, tulburări de somn şi de dispoziţie. Pentru a scăpa de aceste probleme, este recomandat să consumăm alimente sănătoase.
TOP 3 alimente cu efect antidepresiv. Trebuie să le consumăm cât mai des

Cu toate că pare neobișnuit, anumite alimente au efect antidepresiv, acestea stimulând producția de serotonină și dopamină. Aceste două substanțe din creier sunt responsabile pentru producerea plăcerii. Astfel, emoțiile și starea psihică depind de echilibrul lor, iar mâncarea modifică în mod direct nivelul acestor neurotransmițători celebrali, notează Pro Tv.

Alimentele cu efect antidepresiv

Alimentele pe care le consumăm au efecte asupra organismului nostru, unele dintre ele producând serotonină, luând astfel locul antidepresivelor. . Un nivel scăzut de serotonină în corp se traduce printr-o stare depresivă, anxioasă, tulburări de somn şi de dispoziţie. Pentru a scăpa de aceste probleme, este important să facem alegeri sănătoase când vine vorba de mâncare.

Citește și: Ce cumpără și cum cumpără românii. Cele mai mari vânzări au loc în jurul zilelor de salariu. Peste 27% din bugetul gospodăriei se duce pe alimente și băuturi nealcoolice

Printre alimentele cu efect antidepresiv se numără pâinea cu brânză, bananele și înghețata. Asocierea dintre proteine și carbohidrați reprezintă o combinație cu efect de calmare garantat. Aminoacidul numit triptofan, regăsit în proteinele din brânză și carne, este un precursor de serotonină. Pentru a fi eficient și a ajunge rapid în creier, are nevoie de asociere cu glucoza din pâine sau făinoase. Astfel, se explică de ce cartofii cu parmezan, pizza sau pastele sunt printre alimentele favorite. Însă, există și alimente care conțin serotonină în mod natural: banane, prune, avocado și ananas.

Ciocolata poate fi legată cu plăcerea, conținând numeroase substanțe psihoactive. Aceasta are un efect nutritiv, antioxidant, tonic, euforizant și afrodisiac. Ea are acțiune paradoxală: induce o stare de bine, de liniște și relaxare, dar, în același timp, trezește simțurile. Totodată, este o sursă de fenilalanină, un aminoacid responsabil de senzația de a fi în al 9-lea cer: crește nivelul endorfinelor și acționează similar unui produs antidepresiv. Tot în acest aliment găsim anantamidă, substanță cu puteri halucinogene. În momentele de bucurie și plăcere extremă, creierul nostru produce în mod natural acest element. În lipsa lor, ne e poftă de ciocolată. Consistența cremoasă este un element ce produce plăcere, iar frișca, smântâna, mierea, banana coaptă sau ciocolata topită fac bine creierului.

Citește și: Alimente pe care să le eviţi seara dacă vrei să ai parte de un somn odihnitor

Urmărește Daily Business pe Google News
Tags: